Dünya Azerbaycanlılar Xemreylik Günü ve Yeni Yıl İSTAD Merkezinde Kutlandı

Yeni Yılınız ve Hemreylik(Dayanışma)Gününüz Kutlu Olsun

Yeni yıl ve Dünya Azerbaycanlılar Hemreylik(Dayanışma)günü dolayısı ile İSTAD Merkezinde Kutlama günü düzenlendi.

Merkezi İstanbul Kadıköy’de bulunan İSTAD İstanbul Türkiye Azerbaycan Dayanışma ve Kültür Derneği üyeleri dernek merkezinde toplanarak yıllık faaliyetleri hakkında bilgi verip Hemreylik(Dayanışma)günü kutladı.
Dernek kurucu üyelerinin ve birçok seçkin davetlinin katıldığı kutlama programı muhteşem geçti. Sunumunu İSTAD Başkan yardımcısı Metin Yıldırım’ın yaptığı kutlama programına ilgi büyüktü. Derneğin bir yıllık çalışmaları hakkında düzenlenen video sunumundan sonra söz alan İSTAD başkanı Sefer Karakoyunlu “derneğin misyonu ve çalışmaları hakkında bilgi vererek, 2019 planlarını açıkladı. Derneğin bu güne kadar hiçbir kurum ve kuruluştan destek almadığını tamamen derneğin kurucu üyeleri ve gönüldaşlarının desteği ile etkinlikler yapıp ayakta kalındığını belirten Karakoyunlu daha büyük projeleri hayata geçirmek için herkesin desteğine ihtiyacımız var. Bugün toplanmamızın sebeplerinden biride bugün Dünya Azerbaycanlılar hemreylik(dayanışma)günüdür bu vesile ile yeni yılınızı ve Hemreylik gününüzü en içten dileklerimizle kutluyoruz. 2019’un tüm insanlığa mutluluk, huzur ve sağlık getirmesini, savaşların son bulmasını diliyoruz. İnşallah bir gün Hemreylik (Dayanışma) günümüzü Karabağ’da kutlarız” dedi. Daha sonra Türkiye Azerbaycan kardeşlik korosu ve sanatçı Seyfettin Çelik koro üyeleri ve garmon üstadı Yaşar Halilli ve Mustafa Günaydın tarafından Azerbaycan ve Türkiye musikilerinden örnek eserler okundu. Kutlama programı ikramlarla son buldu.

Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398