Ermenistan – Türk Milli Takımı arasında oynanan futbol müsabakasında; Ermenistan tribünlerinin açtığı ‘nemesis’ pankartı ile tarihe bir göndermede bulunan taraftarlar, ‘nemesis operasyonlarına’ atıfta bulundular.

Nemesis Operasyonu; Osmanlı devlet adamlarına ve Ermeni asıllı Türk vatandaşlarına karşı, Ermeni suikast timi tarafından gerçekleştirilen bir dizi cinayetin adı olarak bilinmektedir.

Nemesis operasyonunda; Talat ve Cemal Paşa da katledilmişti. Bu operasyonlar daha sonra ASALA terör örgütünün de temelini oluşturmuş birçok ataşemiz şehit edilmiştir. Ermenistan'ın yanlış tutumuyla ilgili basın açıklaması yapan İstanbul Türkiye Azerbaycan Dayanışma ve Kültür Derneği(İSTAD)Başkanı ve Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu(TADEF) Genel Başkan Yardımcısı Sefer Karakoyunlu; " Ermenistan'ı kınıyoruz. Spor dostluk ve barış demektir. Milli takımların mücadele öncesi Ermenistan’ın tavrı kabul edilemez. Mustafa Kemal Atatürk'ün Yunan bayrağı için söylediği ‘bayrak bir milletin onurudur’ sözlerini Ermenilere hatırlatmak isteriz. Biz ülke olarak barış, huzur, istikrar diyoruz. Ermeniler savaş intikam diyor... Barış nasıl sağlayacak kapılar nasıl açılacak Ermeniler’in, Türklere karşın düşmanca hareketleri ne zaman bitecek... Ermeniler’in son tutumu bize, düşmanlığın hiçbir zaman bitmeyeceğini göstermektedir. O zaman kapıların açılması mümkün değildir. Ermeniler o dar alana sıkışıp kalmaya mahkûmdur. Bu hareketlerinden dolayı Ermenistan'ı kınıyoruz "dedi

Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382