Karakoyunlu'dan Zeynelov'a plaket

İstanbul Türkiye Azerbaycan Derneği Başkanı Sefer Karakoyunlu yönetimiyle beraber İstanbul’daki Azerbaycan Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu Zeynelov'a plaket verdi. İstanbul Türkiye Azerbaycan Derneği Başkanı Sefer Karakoyunlu yönetim kurulu üyeleri Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim görevlisi Prof. Dr. Adil Allahverdiyev, İşadamı Servet Yenigün, folklorcu ve Azeri sanatçı Tuna Güvenç’le beraber Başkonsolos Zeynelov'u, 1. Levent'teki Azerbaycan Konsolosluk Binası'nda ziyaret etti.

Başkonsolos Zeynelov'a Başarı plaketi

Dernek yönetimi yapmış olduğu başarılı çalışmalardan dolayı; Azerbaycan Cumhuriyeti tarafından unvanı "Başkonsolos"luktan, "Büyükelçi"liğe yükseltilen Hasan Sultanoğlu Zeynelov'u kutlayarak kendisine bir plaket verdi. Ziyarette dernek yöneticileri Başkonsolos Zeynelov'a İstanbul Türkiye Azerbaycan Derneği’nin amaçları ve yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdiler.

Dernek açılışı 24 Eylül'de

Azerbaycanlıların köklü kültür, örf-adet, müzik ve folklorlarını bir adım daha ileri götürüp, ülke çapında yayacak güzel bir derneğe kavuşturacaklarını söyleyen Dernek başkanı Sefer Karakoyunlu, derneğin resmi kuruluşunun 22 Haziran’da Kadıköy Bahariye Caddesi'nde yapıldığını ifade etti. Karakoyunlu, 24 Eylül'de ise geniş  katılımlı bir törenle Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde gece yapacakları söyleyerek açılışa Başkonsolos Zeynelov'u davet etti. Derneğin yapmış olduğu ve yaklaşık 2 saat süren bu ziyaretten çok memnun olduğunu belirten ve dernek yöneticilerini kutlayan Büyükelçi Zeynelov, fırsat buldukça İstanbul Türkiye Azerbaycan Derneği’nin çalışmalarına katılacağını ifade etti.

Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398