Dernegimizin 1.Olağan Genel Kurulu yapıldı

İstanbul Türkiye Azerbaycan Derneği’nin 1. olağan genel kurul toplantısı sonucu dernek başkanlığına tekrar Sefer Karakoyunlu getirildi.
İstanbul Türkiye Azerbaycan Derneği’nin Kadıköy Bahariye’deki dernek merkezinde gerçekleştirilen 1. olağan genel kurul toplantısının divan başkanlığını Ali Karayel yaparken katipliğe de Tuna Güvenç ve Ahmet Demirbaş seçildi. Kongreye Azerbaycan Konsolosu Nuri Guliyv, Bilim Adamı Prof. Dr. Adil Allahverdiyev, Dr. Melahat Allahverdiyeva, Iğdırlılar Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Emirali Karaali, İstanbul Sürücü Okulları Derneği Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, Aşık Maksut Feryadi, STK temsilcileri ve dernek üyeleri katıldı.

Müstakil Azerbaycan Cumhuriyetinin Mimarı Umumi Lider Haydar Aliyev anıldı.
Kongreye gelen herkese teşekkür sözleri ile başlayan İstanbul Türkiye Azerbaycan Dernek Başkanı Sefer Karakoyunlu, Derneğimizin 1.Olağan Genel Kuruluna Hoş geldiniz dedikten sonra sözlerine şöyle devam etti. Biz bu gün her ne kadar 1.Olağan Genel Kurulumuz için toplandıysak da, Toplantımızın asıl büyük amacı Müstakil Azerbaycan Cumhuriyeti’nin, Kardeş devletimizin Umumi lideri Rahmetli Haydar Aliyev’i burada rahmetle ve minnetle anmaktır. Biz burada bir hüznü paylaşırken anı zamanda köklü kardeş millet olmanın temelini güçlendirmek ve pekiştirmek için buradayız. Var olan Azerbaycan ve Türkiye arasındaki dostluk ve kardeşliğini Daha üst seviyelere taşımaktır.

Herkesi derneğe destek olmaya davet etti.  Derneğin amacının Türkiye ile Azerbaycan arasında köprü kurmak olduğunu ifade eden Karakoyunlu, “İki devletin kültür bağlarını geliştirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Daha güçlü çalışma yapmak için bölgedeki STK’larla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İş adamlarımızla diyaloglar içindeyiz. İş adamlarımızın işçi ihtiyacını kendi insanlarımızdan karşılamak içinde gerekenleri yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

Karakoyunlu dernek faaliyetlerini anlattı
Derneğin faaliyet raporunu da anlatan Karakoyunlu şu bilgileri verdi; Altı ay önce derneğimizi kurmamıza rağmen çok güzel çalışmalara imza attık. Bölgemizdeki STK temsilcileri ile sürekli irtibat içinde olduk. İstanbul’daki Azerbaycan Başkonsolosluğunu heyet halinde ziyaret ederek kendisinden tüm çalışmalarımıza destek olma sözü aldık. Dernek olarak 3 Temmuz’da 5 yılda bir yapılan Dünya Azerbaycanlılar Kongresi’ne başkanlık nezdinde davet edildik ve Azerbaycan Cumhuriyeti tarafından kabul gördük. Derneğimizin resmi açılışını 24 Eylül tarihinde Azerbaycan Konsolosumuzun, bölge milletvekillerimizin, kanaat önderlerimizin, sanatçılarımızın, basın mensuplarının ve üyelerimizin geniş katılımıyla yaptık. Doğu Cephesi Kumandanı Kazım Karabekir’in müzesini ziyaretimizde kızı Timsal Karabekir’le sıcak bir sohbetimiz oldu. 13 Kasım’da Kars, Iğdır ve Ardahan ilinin düşman işgalinden kurtuluşunun 91.yılda düzenlediğimiz panele İstanbul Azerbaycan Konsolosu, STK temsilcileri, tarihçiler, bilim adamları, dünya Azerbaycanlılar Kongre Başkanı Milletvekili ve Şair Sabir Rüstemhanlı katıldı. Son olarak Azerbaycan Cumhur Başkanı merhum Haydar Aliyev’in Ölümünün 8. Yılı münasebetiyle İstanbul ve Ankara’daki törenlere katıldık.” İfadelerinden sonra faaliyet raporu oy birliğiyle kabul edildi.

Guliyv ve Allahverdiyev de bir konuşma yaptı

Kongrede Bilim Adamı Prof. Dr. Adil Allahverdiyev ve Azerbaycan Konsolosu Nuri Guliyv’de yaptıkları konuşmalarda derneklerin lobi çalışmaları üzerindeki önemine vurgu yaptılar. Allahverdiyev, “Ben bir Azerbaycan bilim adamı olarak İstanbul’da böyle güzel bir dernek kurduğunuz için teşekkür ediyorum” derken Guliyv’de derneğin kurulmasına ve derneğe katkı verenlere teşekkür etti. Aşık Maksut Feryadi’de şiirler okudu.

Etkinliklerimizle sizlerle olacağız
Konuşmalardan sonra oylama ile yeni yönetim kurulu kabul edildi. Yeni yönetim adına konuşan Başkan Sefer Karakoyunlu, “Bana tekrar başkanlık görevini verdiğiniz için teşekkür ederim. Bundan sonra artık her hafta sonu dernekte toplanacağız. Müzik günleri, tarih günleri gibi etkinliklerle sizlerle bir araya geleceğiz” dedi.

Yeni yönetim listesi:
Dernek Başkanı Sefer Karakoyunlu, Başkan Yardımcıları Servet Yenigün, A. Murat Danışmanlı, Genel Sekreter Metin Yıldırım, Yönetim Kurulu Üyeleri Bedir Taşan, Namık Kemal Uyguntürk, Sayman Turhan Akmalı.

YILMAZ ORUÇ/KENT YAŞAM

1916 kez okundu