C.H.P İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz'den Fransaya Tepki

Fransa'ya tepkiler çığ gibi büyüyor. Derneğimiz Onursal Üyesi ve CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, Türkiye-Fransa Parlamentolararası Dostluk Grubu üyeliğinden, Fransa Parlamentosunca gündeme alınan ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 10. maddesinde tarif edilen "ifade özgürlüğü" hakkını ihlal eden, haksız ve asılsız, sözde Ermeni soykırımı iddiaları ile ilgili yasa tasarısını protesto etmek amacıyla istifa ettiğini açıkladı. CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, Türkiye-Fransa Parlamentolararası Dostluk Grubu üyeliğinden, Fransa Parlamentosunca gündeme alınan ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 10. maddesinde tarif edilen "ifade özgürlüğü" hakkını ihlal eden, haksız ve asılsız, sözde Ermeni soykırımı iddiaları ile ilgili yasa tasarısını protesto etmek amacıyla istifa ettiğini açıkladı.
CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, TBMM Başkanlığı'na, Türkiye-Fransa Parlamentolararası Dostluk Grubu'ndan istifa ettiğine ilişkin dilekçe verdi. Özgündüz, dilekçede şöyle dedi:
"Türkiye-Fransa Parlamentolararası Dostluk Grubu üyeliğinden, Fransa Parlamentosunca gündeme alınan ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 10. maddesinde tarif edilen "ifade özgürlüğü' hakkını ihlal eden, haksız ve asılsız, sözde Ermeni soykırımı iddiaları ile ilgili yasa tasarısını protesto etmek amacıyla istifa ediyorum. dedi

Metin Yıldırım-İstanbul

Dolar13.469313.5233