Fransa ve Sarkozy'e Tepki

Fransa Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy'nin Ermenistan';ı ziyareti sırasında Türkiye ile ilgili yaptığı açıklamalarına  tepki gösteren  İstanbul Türkiye Azerbaycan Derneği,  sözde  soykırımı inkar  edene  ceza verilmesini  öngören  yasaya da  tepki  gösterdi.

Sarkozy’nin  oy  kaygısı ve tamamen ırkı yaklaşımlarla gündeme getirilen sözde ermeni Soykırımı meselesine tepki gösteren  dernek başkanı Sefer Karakoyunlu tarafından yapılan açıklamada, “Yaklaşan Fransa seçimlerinde 500 bin Ermeni’nin oylarını nasıl alırım hesabında olan Nicolas Sarkozy yalan yanlış  hezeyanlarda bulunmaktadır, Asıl soykırıma uğrayan Türklerdir. Sarkozy’ye şunu sormak lazım;  Anadolu’ da Kafkaslarda Azerbaycan’da Ermenilerin zulmüne maruz kalmayan aile yoktur. Asıl soykırımı Ermenistan yapmıştır. Bu soykırım meselesi Türk halkının sabrını taşırmaktadır. Fransa Parlamentosu, Ermenistan’a yardım etmek istiyorsa bu konuyu çözülebileceği bir ortamın oluşmasına yardımcı olmalıdır. Bu iş tarihçilerin çözebileceği bir meseledir. Fransa ve Avrupa’nın bu konudaki  tutumu yanlıdır.

Türkiye Cumhuriyeti defalarca, karşılıklı olarak arşivlerimizi açalım, gerçekler ortaya çıksın demesine rağmen Ermenistan bugüne kadar olumlu bir adım atmamıştır. Üstelik daha dün Hocalı’da yaptıkları soykırım yetmezmiş gibi, yıllardan beri Azerbaycan topraklarının yüzde yirmisi işgal altında tutmaktadırlar Fransa adil bir tutum sergilemek istiyorsa bu soykırımı ve işgali gündeme taşımalıdır.

Türkiye Sınırları içinde binlerce Ermeni soylu Türk vatandaşı yaşamakta ve hiçbir problemle karşılaşmamaktadır. Bizimle aynı haklara sahiptirler. Buna karşılık Eski kadim bir Türk yurdu olan Ermenistan sınırları içinde bir tek Türk bırakılmamıştır. Türkiye’de yüzlerce kilise mevcuttur ama Ermenistan’da bir tek cami yoktur. Ecdattan kalan camiler ya yıkılmış ya da yok edilmiştir. İşte Soykırım budur.  Fransa Parlamentosu Soykırım yalanını tekrarlayıp duruyor. Oysa 1992’de Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesinde ve Hocalı kasabasında Ermenilerin yaptıkları asıl soykırıma sessiz kalınmaktadır.  Bu durum Türk kamuoyunun dikkatinden kaçmamakta ve sabrını taşırmaktadır.

İktidarda kalabilmek için böyle talihsiz bir söylemde bulunan ve bu konuyu parlamentoya taşıyan Sarkozy’i ve Fransa Parlamentosu nu KINIYORUZ, dileğimiz şu ki, iki halkın arasına kin ve nefret tohumu ekilmemesi, yüz yıllık kan davasının son bulması ve bu soykırım yalanlarının bir daha gündeme gelmemesidir.” şeklinde konuştu.

Metin YILDIRIM-İstanbul

Dolar32.237032.3662