Fransa'yı Kınyoruz

Fransa’yı KINIYORUZ

İstanbul Türkiye Azerbaycan Derneği başkanı Sefer Karakoyunlu Fransa’nın soykırım konusundaki yanlış kararını kınayarak, yaptığı açıklamada, sözlerine şöyle devam etmiştir: ''Fransa sözde özgürlükler ülkesiymiş?'' Fransa’nın bu mesnetsiz ve haksız kararını KINIYORUZ. 500 bin Ermeni’nin oyunu almak için verilen bu yanlış KARAR, bir zamanlar Millet-i Sadıka diye korunan Ermeniler için Osmanlı İmparatorluğu'nun yaptığı büyük hataya (bizler böyle düşünüyoruz) benzemektedir.

Başkan Karakoyunlu, Kıtalar Fatihi Fatih Sultan Mehmet Han Hazretleri sayesinde Ermeniler'in İstanbul’a girebildiğini, hatta Osmanlı'da çok üst düzey görevlere gelebildiklerini, sonuç olarak maalesef bugünkü noktaya gelindiğini açıklamıştır. Fransızların da ileriki zamanlarda, Türkler gibi yapmış olduğu bu hatalarının karşılığını misli katıyla alacaklarını, Ermenilerin, Fransızlara bu iyiliklerini nankörlükle ödeteceklerini açıklayan başkan, Sarkozy’nin oy kaygısı ve tamamen ırkçı yaklaşımlarla bu konuyu gündeme getirildiğini belirtmiştir. Sözde Ermeni soykırımı meselesine tepki gösteren dernek başkanı Sefer Karakoyunlu, “Geçmişte ve günümüzde Fransa ile çok köklü ilişkilerimizin olduğunu ve dostluk anlaşmalarımızın bulunduğunu açıklayarak, Türk halkının her zaman Fransa’yı demokratik ve insan hakları bakımından örnek aldığını belirtmiştir. Başkan Karakoyunlu devamla, Fransa dünya tarihine bir kara leke olarak geçecek olan bir karara imza atmakla tarihçilerin işi olan bir durumu tek taraflı olarak kabul etmekle büyük bir hata yapmıştır'' açıklamasında bulunmuştur.

Asıl soykırıma uğrayanın Türkler olduğunu belirten Karakoyunlu, Sarkozy’ye şunu sormak lazım demiştir: Anadolu’ da Kafkaslarda, Azerbaycan’da Ermenilerin zulmüne maruz kalmayan aile var mıdır?. Asıl soykırımı Ermenistan yapmamış mıdır? Fransa ve Ermenistan’ın geçmişi kara lekelerle dolu değil midir?

Türkiye Cumhuriyeti'nin defalarca karşılıklı olarak arşivlerimizi açalım, gerçekler ortaya çıksın yaklaşımına rağmen Ermenistan'ın bugüne kadar olumlu bir adım atmadığını belirten başkan, daha dün Hocalı’da yapılan soykırım yetmezmiş gibi, yıllardan beri Azerbaycan topraklarının yüzde yirmisini işgal altında tutanların Fransa tarafından korunma altına alınmasının adil bir yaklaşım olmadığını da vurgulamıştır.

Sefer Karakoyunlu açıklamasının devam eden bölümünde, Türkiye sınırları içinde binlerce Ermeni soylu Türk vatandaşının yaşamakta olduğunu ve bunların burada hiçbir problemle karşılaşamadıklarını, Türklerle aynı haklara sahip olduklarını belirttikten sonra, kadim bir Türk yurdu olan Ermenistan sınırları içinde bir tek Türk'ün yaşamadığını; aksine Türkiye’de yüzlerce kilisenin mevcut olduğunu; ama Ermenistan’da bir tek caminin bırakılmadığını, hepsisinin yıkılıp, yakılıp yok edildiğini belirtmiştir. Başkan Karakoyunlu , işte Soykırım budur diyerek, Fransa Parlamentosu soykırım yalanını tekrarlayıp dursun, 1992’de Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesinde ve Hocalı kasabasında Türklere karşı yapılan soykırıma dünyanın sessiz kalamayacağını, bu durumun Türk kamuoyunun dikkatinden kaçmayacağını ve Türklerin sabrının taşmakta olduğunu açıklamıştır.

İktidarda kalabilmek için böyle talihsiz bir kararı Fransız parlamentosundan geçiren Sarkozy’i ve Fransa Parlamentosunu KINAYAN Karakoyunlu, dileğinin iki halk arasına kin ve nefret tohumu ekilmemesini, yüz yıllık kan davasının son bulmasını ve soykırım yalanlarının bir daha gündeme getirilmemesini dilemiştir.

Metin Yıldırım İstanbul

Dolar32.237032.3662