Hocalı'yı Anma Fransayı Kınama Mitingi Muhteşem Geçti

Hocalı katliamının 20. Yılı anma törenlerinde, İstanbul Taksim Meydanı’nda olağanüstü bir gün yaşandı. On binlerce kişinin Türk Ve Azerbaycan Bayrağı ile süslediği meydan, atılan sloganlarla inledi.
Saat 14.00 te Galatasaray Lisesi’nin önünden başlayan Hocalı Katliamı’nı telin mitinginin yürüyüşü, Taksim Meydanı’ndan gelen diğer katılımcılarla çakışınca, kısa süreli bir kargaşa yaşandı. Katılanların çok fazla olması nedeniyle yavaş ilerleyen kortej, saat 15.30 da meydana varabildi.
Renkli sloganların yazıldığı pankartlar dikkat çekiciydi. Özellikle katılımcıların büyük çoğunluğunun elinde kırmızı beyaz renkte “Hepimiz Türk’üz” yazılı pankart taşındı.
Eşi ile mitinge katılan bir çiftin elindeki:
“BAŞKA MİLLET OLMAYACAĞIM
TÜRK DOĞDUM,
TÜRK OLARAK YAŞAYIP,
TÜRK OLARAK ÖLECEĞİM” pankartı katılımcılardan alkış aldı. Hocalı Katliamı’nda yaralanan kadınlar da tekerlekli sandalyeleri ile mitinge katıldılar.
Merkezi Kadıköy’de bulunan İstanbul Türkiye-Azerbaycan Derneği yönetim kurulu tam kadro ile mitinge katılırken, yönetim kurulu adına bir açıklama yapan dernek başkanı Sefer Karakoyunlu Hocalı Katlimaı’nın bir vahşet olduğunu belirterek: “Şu an iktidarda olan Taşnak Sütyüncü Sarkisyan, Hoacalı Katliamı’na bizzat katılarak, katliam yaptığını çeşitli defalar itiraf etmiştir. Ermeniler, ne kadar vahşi olduklarını itiraf etmekten de kaçınmıyorlar. Zori Balayan diye bir Ermeni yazdığı “Ruhumuzun canlanması” adlı bir kitapta bir çocuğun derisini nasıl yüzdüğünü açıkça yazabilmektedir.
Herkese buradan soruyorum: Dünyada hangi insan bir çocuğun diri diri derisini yüzebilir? Ve bunu açıkça kitabında yazabilir? Dünya kamu oyu bu vahşete göz yummuştur. Sarkisyan, Zori Balayan ve onlar gibi olan yüzlerce kişi İnsan Hakları Mahkemesi’nde yargılanmalıdır” dedi.
Dernek adına Fransa Konsolosluğu’na siyah çelenk bırakan Karakoyunlu, Fransa’yı eylemlerinden dolayı kınadığını söyledi.
Mitinge katılan guruplar Fransa Konsoloslu’ğu önünden geçerken, ıslıklarla Fransa’yı protesto ederek, yumurta attılar
Azerbaycan Konsolosluğu’nun tam kadro ile katıldığı mitinge, iç işleri bakanı İdris Naim Şahin, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’da katılarak çevrede inceleme yaptılar.
Mitin olaysız bir şekilde dağıldı.

Haber: Metin Yıldırım- İstanbul

Dolar32.432432.5624