Dünya Azerbaycanlı Gençler Birliği Kurultayı yapıldı

12 Mart 2012’de Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de Dünya Azerbaycanlı Gençler Birliği Kuruluş Kurultayı yapıldı.
Kurultaya Azerbaycanlı gençler tarafından kurulan gençlik kuruluşları temsilcileri, Türkiye Azerbaycan dernekleri Federasyonu, İstanbul Türkiye Azerbaycan Derneği üniversitelerde eğitim gören Azerbaycanlı öğrenciler dahil yaklaşık 500 ki...şi katıldı.
Kurultay çerçevesinde 3 panel yapıldı. Birinci panel, “Yurtdışında yaşayan Azerbaycanlı gençlerin bulundukları ülkelerin toplumuna entegre olmaları kültürel diyalogun önemli bir öğesi gibi” konular görüşüldü.
Etkinlik kapsamında Dünya Azerbaycanlı Gençler Birliği Tüzüğü, Kurultay Bildirgesi, kurumun 2012-2015 yıllarını kapsayan Eylem Planı ve diğer ilgili belgeler kabul edildi. Daha sonra kurumun yetkili kurulları belirlendi.
Hatırlanacağı üzere 1. Kurultay “Azerbaycan Gençliği Devlet Programı” kapsamında Kasım 2010’da Almanya’nın Frankfurt kentinde düzenlenen Dünya Azerbaycanlı Gençlerinin 1. Kongresi Nihai Bildirisine göre, kurumun kurulması için bir grup oluşturulmuştur.
5 Temmuz 2011’de Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’de yapılan Dünya Azerbaycanlılarının 3. Kurultayı Bildirgesine göre ise söz konusu kurumun kurulmasın ilişkin sürecin hızlandırılması ile ilgili çalışmaların devam ettirilmesi gerektiği belirtilmişti. Bu vesile ile 5 Temmuz’da yapılan Dünya Azerbaycanlılar 3. Kurultayında alınan kararlar hayata geçirilmiş oldu.
Dünya Azerbaycanlı Gençler Birliğinin kuruluş kurultayında, Yapılan oylama sonucunda Ramin Memmedov Birliğin ilk başkanı seçildi.
Ayrıca, kurultayda yapılan seçimde Birlik Merkez Yürütme Kurulunun 39 üyesi ve Merkez Denetim Kurulu Komisyonun 9 üyesi de belli oldu. Birliğin kuruluş kurultayının son kısmında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e çağrı metni de kabul edildi.

Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339