İstanbul Türkiye Azerbaycan Derneği’nden Nevruz şenliği Muhteşem Geçti

İstanbul Türkiye Azerbaycan Derneği’nin Kadıköy Halkevinde düzenlediği Nevruz Bayramı programına gelen 600’ze yakın kişi burada bayramı gönüllerince kutladılar.

İstanbul Türkiye Azerbaycan Derneği’nin ‘Nevruz Bayramı’ programının öncesinde misafirlere Nevruz’un simgesi olan yumurta ve yiyecekler sunuldu.

Programa MHP Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozyel, MHP İstanbul İl Başkanı Abdurraham Başkan, Kadıköy Kaymakamı Hasan Karahan, Iğdır Karakoyunlu Belediye Başkanı ZiyatAli Deliktaş, İstanbul Azerbaycan Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu Zeynalov, Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Hulusi Özocak, Stratejik Uzman Dr. Zihni Papakçı, Prof.Dr. Adil Allahverdiyev, Dünyaca Ünlü Balaban Üstadı Alihan Sametov, Ünlü Garmon Üstadı Tahir Zakirov, Esat Kabaklı  ve vatandaşlar katıldı.

Başkan Karakoyunlu: Nevruz Bayramınız kutlu olsun
“Geleneksel Nevruz Bayramı şölenimize hepiniz hoş geldiniz şeref verdiniz” diyen İstanbul Türkiye Azerbaycan Derneği Başkanı Sefer Karakoyunlu, “Nevruz Bayramı Türkiye’nin, Azerbaycan’ın ve Türk Dünyasının Milli bayramıdır. Aynı zamanda bu bayram birlik, dayanışama, hoşgörü ve kardeşliğimizin harcıdır. Nevruz yeni yıl yeni gün ve yani hayat demektir. Toprağa, suya ve doğaya canın gelmesidir, bu canlanmanın yeryüzüne Allahın bir ikramı ve lütuf olarak nakış nakış fışkırması ve insanların hizmetine sunulmasıdır. Aynı zamanda bu gün hakkın batıla, mazlumun zalime ve haklının haksıza galip geldiği gündür. Bu gün bu güzel ülkede herkes barış hoşgörü ve huzur içinde yaşayabiliyorsa, biz bunu Çanakkale’de vatan millet ve bayrak uğruna şehit olan 250 bin şehidimize borçluyuz.
Bu vesile ile Çanakkale şehitlerini ve Anadolu’nun çeşitli yerlerinde vatan ve bayrak uğruna şehit olan tüm soydaşlarımızı saygı, hürmet ve minnetle anar, tekrar bayramınızı en içten dileklerimle kutlar 2012 yılının halkımıza huzur bolluk mutluluk ve bol kazan getirmesini diler saygılar sunarım” dedi.

“Iğdırlıların selamlarını getirdim” diyen Iğdır Karakoyunlu Belediye Başkanı Ziyat Ali Deliktaş şöyle konuştu; “Herkesin Nevruz Bayramı’nı kutluyorum. Nevruz Bayramı’nın 2012 yılında ülkemize bolluk ve bereket getirmesini diliyorum.”

“Nevruz Azerbaycan’da remi bayramadır”
Dr. Adil Alahverdiyev’in selamlama konuşmasından sonra kürsüye çıkan İstanbul Azerbaycan Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu Zeynalov, herkesin bayramını kutladı. Azerbaycan’da Nevruz Bayramı gelmeden bir ay önceden evlerin temizlendiğini, yeni eşyaların alındığını belirten Zeynalov, “Küsler barışır, kötü söz kullanılma ve el nihayetinde bu ay da insanların içi temizlenir. Biz Nevruz Bayramını Azerbaycan’da milli bayram gibi kutluyoruz” dedi.
Millet olarak zor bir dönemden geçtiğimizi ve barış ve sevgiye ihtiyacımız olduğunu bunuda böyle bayramların sağladığını ifade eden MHP Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozyel, “Bu bayramlar bize atalarımızın emanetidir. Birlik ve beraberliğimizin temeli olan bu bayramları yaşatacağız” dedi.

Katılımcılara müzik ziyafeti verildi
Dernek yönetimi gecenin sonunda yurt içinden ve yurt dışından İstanbul’a gelerek Nevruz Bayramı’nda sahne alan sanatçılara plaket ve teşekkür belgesi verirken, Alihan samedov, Tahir Zakirov, Esat kabaklı ve Zahit Kubatlı’ya da ‘Türk Dünyası Onur Plaketi’ verildi.

Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339