Başkan Deliktaş’dan Türkiye Azerbaycan Derneğine Ziyaret

Geleneksel Nevruz bayramı Töreni için İstanbul’da bulunan Iğdır Karakoyunlu belediye Başkanı Ziyat Ali Deliktaş İstanbul Türkiye Azerbaycan Derneği’ni Ziyaret etti.

Başkan Ziya Ali Deliktaş, İstanbul Türkiye Azerbaycan Derneği Başkanı Sefer Karakoyunlu ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından karşılandı. Derneğe yapmış oldu ziyaretten memnun kaldığını belirten Başkan Deliktaş yaptığı konuşma da ”İki Devlet bir millet olan kardeş iki ülkenin ve Türk dünyasının güzelliklerini, birlik ve dayanışmasın yaşatma adın kurulan derneğin hayırlı olmasını diliyorum. Kurucusunu, Yönetim kurulunu ve gönül ver üyelerini tebrik ediyorum. Size güzel Iğdır’ımın güzel insanlarının selamın getirmişim.

Bu derneğin Türkiye, Azerbaycan ve Türk dünyası arasında gönül köprüsü olmasını dostluk dayanışma ve kardeşlik bağlarının güçlenmesi yolunda başarı diliyorum. Sizi ve tüm ekibinizi Iğdır’a Karakoyunlu’ya davet ediyorum.”dedi.

Dernek başkanı Sefer Karakoyunlu da: “Biz İstanbul’da Iğdır, Kars, Ardahan ve Azerbaycan Türklerini bir çatı altında toplamak için bir araya geldik ve İstanbul Türkiye Azerbaycan Derneği’ni kurduk. Amacımız Türkiye Azerbaycan ve Türk Cumhuriyetleri arasında vara olan dostluk dayanışma ve kardeşlik bağlarını geliştirmek, aynı zamanda bölge insanlarımızı birlik ve dayanışma çatısı altında toplamaktır.

Dayanışmamıza destek olma adına derneğimizi ziyaret ederek maddi ve manevi destekte bulunduğunuz için size yönetim kurulu ve üyelerimiz adına teşekkür ederiz” dedi daha sonra belediye başkanına bu ziyaretinden dolayı teşekkür belgesi verildi.

Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398