Ozan Telinden Programı Derneğimizin Misafiri Oldu

Ülkemizin yetiştirdiği değerlerden Ünlü Halk Ozanı sayın Aşık Maksut Feryadi Derneğimize misafir oldu.

Dernek merkezinde yapılan program muhteşem geçti….Azerbaycan’ın Ünlü Aşıklarından Aşık peri meclisi üyesi Kemale Gubatlı hanımında sahne aldığı gece dolu dolu geçti Emekli öğretmen ve Ünlü snatçımız Tuna Güvenç, Azerbaycan Garmon üstadı Rasim Gasımov,Gençlik kolları üyeleri Uğur ve Burak kardeşler, Tuğçe Taşan, Kahraman Akdemir Pervane hanım ve yöresel sanatçılarımız sahne aldılar çok keyifli ve akıcı bir program yapıldı emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Ünlü halk ozanı Maksut Feryadı’nın hazırlayıp sunduğu Ozanların Telinden adlı program 21 Nisan 2012 Cumartesi günü  akşam 18.00'da Ulusal Kanal ekranlarında yayınlanacak

Türkiye Azerbaycan ve Türk Dünyasının sevilen Halk Ozanı Maksut Feryadi kimdir?

Maksut Koca FERYADİ;1961 yılında Arpaçay’ın Sosgert (şimdiki adı Taşdere) köyünde doğdu. Asıl adı Maksut Koca’dır. İlköğrenimi köyünde tamamladı. Olanaksızlıklar nedeniyle öğrenimini sürdüremedi.

Küçük yaşlarda müziğe ve halk şiirine ilgi duymaya başladı. İlk bağlama derslerini babasından aldı. Sonrasında ise kendini geliştirdi. Önce yöresindeki, daha sonra ise başka bölgelerdeki birçok âşıkla tanıştı ve bilgisini pekiştirdi. Ancak asıl ustası ve mahlasını veren kişi ise Sosgertli Hicrani (1899-1978) oldu. Önceleri usta malı türküler de dile getiren Feryadi, zamanla kendi türküleriyle duyulmaya başladı.

Çeşitli etkinlik ve yarışmalarda, birincilikler de olmak üzere birçok ödül aldı. Ayrıca aşıklık geleneğe ve halk şiirine ilişkin söyleşi ve konferanslar vermesi için Harward Üniversitesi tarafından ABD’ye davet edildi.

1996 yılında kurduğu Halk Ozanları Kültür Evi bünyesinde çalışmalarını sürdüren Feryadi, bugüne dek 15 albüm hazırladı. Bazı şiirleri ders kitaplarına aktarıldı.

Maksut Feryadı’nın şiirlerinin bir bölümü »Sular Yandı« (2007) adıyla yayınlandı. Ayrıca Birsen Gicili tarafından »Maksut Feryadı’nın Hayatı ve Çalışmaları« (1993) adlı bir lisans tezi hazırlandı.

Sayın Maksut Feryadi’ye üstün ve başarılı çalışmalarından dolayı Derneğimiz tarafında TÜRK DÜNYASI ONUR PLAKETİ verildi.

Sayın Aşık Maksut FERYADİ bey’e Üstün Başarılar dileriz.

Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231