Iğdır'da yapılan Kültür Sanat ve Müzik Şöleni Muhteşem Geçti

Merkezi İstanbul Kadıköy'de bulunan İstanbul Türkiye Azerbaycan Derneği Iğdır Kültür Merkezinde Muhteşem bir gece düzenlendi. Başta Iğdır Valisi Amir Çiçek Iğdır Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay İl Jandarma Komutanı mustafa Akış Kurum Müdürleri ve çok sayıda seçkin misafirler katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan dernek başkanı Sefer Karakoyunlu"Dernek olarak faliyete başladığımız ilk günden beri"İKİ DEVLET BİR MİLLET"sözünü şiar edindik herne kadar başaka şehirlerde yaşasakta kalbimiz ve yüreğimiz hep burdadır amacımız doğup büyüdüğümüz ekmeğini yeyip suyunu içtiğimiz memleketimizin güzel insanlarını bir araya getirmek, var olan dostuk kardeşlik ve hoşgörüyü en üst seviyelere taşımaktır. Aynı zamanda Türkiye ve Azrbaycan arasında var olan kardeşlik ve dayanışma bağlarını en üst seviyelere taşımaktır. Bu amaç doğrultusunda bu gün olduuğu gibi bundan sonrada büyük çabalar sarf edeceğiz. bu gecenin düzenlemesinde bize desteklerini esirgemiyen başta sayın Iğdır valime, Iğdırlı iş adamlarımıza ve tümığdır halkına teşekkür ederim"dedi.

Iğdır Valisi Amir ÇİÇEK"İstanbulda faliyet gösteren İstanbul Türkiye Azerbaycan Derneği kurucu ve üyelerinin Iğdırda böyle bir gece düzenlemesi Iğdırlı olmanın ve Iğdır sevdalısı olmanın bir göstergesidir. Bu gün burda gördüğüm bu birlik ve dayanışma tablosu beni çok gururlandırdı. Bu birlik ve dayanışmayı yeni nesillerde aktarmalısınız. Iğdır Türkiye-Azerbaycan arasında dostluk, kardeşlik ve dayanışma bakımından en önemli noktadadır.Kardeş Ülke Azerbaycan ile bağımızı Iğdır olarak dahada güçlendirmeliyiz"şeklinde konuştu. Vali Çiçek konuşmasının ardından TÜRK DÜNYASI ONUR PLAKETİ'ni dernek başkanı Sefer karakoyunlu'nun elinden aldı. Vali Çiçek daha sonra gecenin düzenlemesine katkıda bulunan iş adamlarına ve sanatçıklara plaketlerini takdim etti. Gece Aşık Maksut Feryadi Tuna Güvenç, Latif Ayyıldız, Gençlik kolları sunumu ve Kafkas Halk Dansları gösterisi ile sona erdi.

Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398