Hüseyin Cavid Evi Müzesi’nden Derneğimize Ziyaret

Merkezi Azerbaycan Bakü’de bulunan Hüseyin Cavit Evi merkezinden derneğimiz ziyaret edildi.

Azerbaycan Milli Elmler Akademiyası  Hüseyin Cavit Ev Müzesi Müdiresi Prof.Dr Gülbeniz Babahanlı ve Azerbaycan Milli  Elimler Akademiyası Kütüpahnesi Baş Müdiresi Prof.Dr.Aybeniz Aliyeva Kengerli Derneğimizi ziyarete  ettiler. Misafirler Dernek Başkanı Sefer Karakoyunlu, Dernek Kurucu üyeleri Av Umut Mihmandarlı, Kültür Sanat Bölümü Başkanı Tuna Güvenç ve kadın kolları üyeleri Terlan Kaya ve Arzu Mammedova    tarafından karşılandı.

Toplantıda Hüseyin Cavid’in hayatı ve Türk dünyası için yapmış olduğu çalışmalar anlatıldı.     Haydar Aliyev’in      ‘’ Hüseyin Cavid, Azerbaycan Halkını, onun medeniyetini, edebiyatını, ilmini yükseklere kaldıran büyük şahsiyetlerden biridir. Hüseyin Cavid’in yarattığı eserler Azerbaycan Halkının milli servetidir. Onlar bu gün için gelecek nesiller için ders kitabıdır’’  sözlerini de hatırlatan misafirler dinleyiciler tarafından büyük ilgi ve alaka gördüler.  Derneğimizin Cavid ailesinin tüm fertlerine büyük bir sevgi ve muhabbet beslediği belirtilerek bu tip edebi faaliyetler için işbirliğine hazır olduğumuz belirtildi. Azerbaycan’ın  Türk tarihi ve edebiyatı açısından önemli  bir özelliği olduğu açıklanan konuşmalarda, Hüseyin  Cavid’in  doğumunun  130. İline hesr olunan  bu günlerde, Türkiye ve Azerbaycan arasında var olan kardeşlik ve dayanışma  bağlarının sonsuza dek sürmesi temenni edilerek, bu  gibi toplantıların ve ziyaretlerin  devamlılığı konusunda ilke kararı alındı.

Toplantı sonunda Hüseyin Cavit evi Müzesi Müdiresi Prof.Dr Gülbeniz Babahanlı tarafından Derneğimize Hüseyin Cavit’e ait 5 ciltlik eser hediye edildi. Ayni şekilde misafirlerimize dernek onursal üyelik rozeti takıldı ve küçük bir plaket verildi.

2099 kez okundu

Dolar32.486832.6170