Karabağ Türk toprağıdır Türkün olacaktır

Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesinde yapılan gayri meşru seçimleri protesto ediyoruz. Sözde "Başkanlık Seçimleri"   uluslararası hukuk normlarına aykırıdır. Ermeni Silahlı Kuvvetleri tarafından Azerbaycan topraklarının % 20 `si işgal edilmiş, bir buçuk milyondan fazla Azerbaycan Türk’ü göçe zorlanmış ve halen yurtlarından uzak bırakılarak göçmen hayatına zorlanmışlardır.

Ermenistan,  uluslararası kurumların ve devletlerin kararlarını hiçe sayarak işgal etmiş olduğu topraklarda gayri meşru seçimler yapmakta ve Türk topraklarını işgal altında tutmaktadır.
Dağlık Karabağ'da uluslararası hukuk normlarına aykırı olarak yapılan seçimler yasadışıdır ve kabul edilmesi mümkün değildir.  Bu sebeple tüm dünya kamuoyunu duyarlı olmaya davet ediyoruz.  Bölgede istikrar ve güvenin sağlanması için Ermenistan’ın işgal etmiş olduğu Azerbaycan topraklarından derhal, kayıtsız ve şartsız çekilmesi gerekmektedir.

Karabağ problemi sadece Azerbaycan’ın problemi değildir.  Bu problem başta Türkiye ve tüm Türk dünyasının problemidir. Karabağ Türk dünyasının kanayan kalbidir.  Dağlık Karabağ sorunu, ancak ve ancak yürürlükte olan uluslararası hukuk normlarına göre çözülebilir.  Bu bölgede,  barış sağlanıp problem çözüldüğü takdirde istikrar ve güven ortamı sağlanmış olacaktır. Barış ve istikrarın sağlanması dileği ile Karabağ’ın bir  Azerbaycan toprağı olduğunu tüm dünya kamuoyuna tekrar hatırlatırken, Karabağ’da yapılan ”Sözde başkanlık Seçimleri”ni derneğimiz adına kınıyor,  bu seçimlerin hiçbir meşru dayanağı olmadığını bir kez daha açıklıyoruz.

Karabağ Türk toprağıdır Türkün olacaktır.

Yönetim Kurulu Adına

Sefer Karakoyunlu