Anadolu İrfan Otağı, İstanbul Türkiye Azerbaycan Derneği’ni ziyaret etti

Anadolu İrfan Otağı, İstanbul Türkiye Azerbaycan Derneği’ni ziyaret etti. Dernek yönetim kurulu ile beraber , İstanbul Türkiye Azerbaycan Derneği’nin Kadıköy Bahariye’deki merkezine gelen Anadolu İrfan Otağı başkanı Süleyman Tıraş...
kalabalık bir grup tarafından karşılandı.
Bütün Türklerin dikkatli olması gerektiğini belirten Anadolu İrfan Otağı Başkanı Süleyman Tıraş : “Kardeş bir Türk Derneği’nde bulunmaktan mutluyum. Bütün üyelerimizden selam getirdik. Amacımız koltuk değil, Türk Milleti’ne hizmet etmektir. Zaten herhangi bir siyasi, ticari ve mevki beklentisi içinde olan derneklerin yaşama şansı yoktur. Bu tür dernekler kısa süre içinde kapanırlar.
Bizler tamamen gönül dostuyuz. Kendimize yakın gördüğümüz aynı misyonu paylaştığımız , İstanbul Türkiye Azerbaycan Derneği’ni ziyaret etmekten gerçekten çok mutluyum” dedi. Misyonlarını “Milletimizin köklü tarihinden bugüne gelen ve bizlere tevarüs eden kültür birikimimiz üzerinden yola çıkarak bugün yaşanan veya istikbalde yaşanması muhtemel sorunlara ilişkin tespit, tahlil ve çözüm yollarının ortaya konulması yolunda çalışmalar yapmaktır. Söz konusu tespit, tahlil ve çözüm yollarının evrensel bilgi ve teknoloji ile birlikte araştırma, inceleme projelerini de disiplinler arası bir yaklaşımla toplumun taleplerini de dikkate alarak gönüllülük esasına dayalı bir toplumsal örgütlenme sağlamaktır” diye tanımlayan başkan kardeş derneklerin sayısının çoğalması ve bu dernekler arasındaki iş birliğinin geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

İstanbul Türkiye Azerbaycan Derneği Başkanı Sefer Karakoyunlu yapmış olduğu konuşmada "Anadolu İrfan Oğağı gibi Milli Dernelkerle birlik ve dayanışma içinde çalışmak ve kardeş kuruluş  olmaktan onur duyarız bu birlik ve dayanışmamaızın sonsuza dek sürmesini diler Sayın Dernek Başkanı Süleyman Tıraş bey'e ve ekibine başarılar dileriz dediketen sonra tüm misafirlerin elini sıkarak hoş geldiniz dedi. Yapılan ikramlar ve konuşmalardan sonra dernek Kültür sanat bölümü tarafından Türkiye ve Azerbaycan Müziklerinden örnekler sunuldu ziyaret başarı ve dayanışma temennileri ile son buldu.

Haber: Metin Yıldırım/İstanbul

2041 kez okundu