.

Azerbaycan Cumhuriyetinin Bağımsızlığının 21.yılı kutlu olsun

İstanbul Türkiye Azerbaycan Derneği olarak Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Bağımsızlığının ve Kuruluşunun 21. yılını sevinçle ve gururla kutluyoruz. Azerbaycan, Kafkasya’nın ve bölgenin parlayan yıldızıdır,  gün geçtikçe Azerbaycan’ın güven ve istikrar içerisinde gelişmesi hayranlıkla ve takdirle izlenmektedir.

Kafkasya’da istikrarın kısa zamanda büyük ivme kazanabilmesi için Ermenistan’ın Dağlık Karabağ işgaline son vermesi ve bölgede barışın sağlanması gerekiyor bu anlamda tüm dünya devletlerini duyarlı olmaya davet ediyoruz. Ayrıca, Azerbaycan Türklerinin mağduriyetlerinin giderilmesini de talep ediyoruz. İnşallah bir dahaki bağımsızlık günü kutlamalarına kadar Karabağ’ın işgali sona erdirilmiş olur, adalet yerini bulur, yerinden yurdundan edilen Azerbaycan Türkleri ana ata topraklarına kavuşmuş olur. Bu vesile ile Azerbaycan’ın bağımsızlığı için vatan ve bayrak uğruna şehit olan soydaşlarımızı rahmetle ve minnetle anarken bir dahaki kutlamaları inşallah Karabağ’da Hocalı'da dünya medeniyet merkezi Şuşa’da kutlarız.

18 Ekim Demokratik Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Bağımsızlık Günü Azerbaycan’a ve tüm Türk Dünyasına hayırlı olsun.

İstanbul Türkiye Azerbaycan Derneği

Yönetim Kurulu Adına