İstanbul Türkiye Azerbaycan Derneğinden Iğdır Konsolosuna Ziyaret

İstanbul Azerbaycan Dernek başkanı Sefer Karakoyunlu, Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu'na bağlı olarak çalışan Iğdır Konsolosu Asiman Aliyev’i makamında ziyaret etti.

Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu’na bağlı olarak çalışan Iğdır  Konsolosluğunu ziyaret eden  İstanbul Azerbaycan Dernek başkanı Sefer  Karakoyunlu,  İstanbul Azerbaycan derneği olarak amacımız  iki ülke  arasındaki kardeşliği en üst seviyeye çıkarmayı  birlik ve beraberliği  pekiştirmek olduğunu söyledi.
Karakoyunlu, “Her zaman  Azerbaycan’ın haklı davası olan Karabağ -Hocalı meselesinin  takipçisiyiz. Dernek olarakta  Her alanda Azerbaycan ve Türkiye’nin  menfaatleri için mücadele etmek olduğunu belirterek Derneği kurmamızdaki  amaç Türkiye ve Azerbaycan arasında var olan dostluk dayanışma  kardeşlik, bağlarını en üst seviyelere taşımak. Azerbaycan’da buraya  yıllar önce veya yakın zamanda göç eden insanların topluma entegrasyonu,  kültür farklılığından dolayı yaşayacakları sıkıntıları en aza indire  bilme, vatandaşlık işleriyle ilgili yardımcı olabilme, eğitim öğretim  kültür sanat, örf, adet, gelenek göreneklerimizi yaşamak yaşatmak ve  devamını sağlamaya bilmektir.” şeklinde konuştu.   İstanbul  Azerbaycan Dernek başkanı Sefer Karakoyunlu, Iğdır Konsolosu Asiman  Aliyev’e derneğin amblemini yakasına taktı.Iğdır Konsolosu  Asiman Aliyev, Derneğin çalışmalarında dolayı başarılar dileyerek. "Bu  anlamlı nazik ziyaretinizden dolayı Azerbaycan Dernek başkanı Sefer  Karakoyunlu ve Dernek üyesi Hatem Aygün’e  teşekkür ederiz.” dedi.
Haber:Yeşil Iğdır Gazetesi Ali Şıktaş

Dolar32.486832.6170