Azerbaycan Cumhur Başkanı Haydar Aliyev'i rahmetle anıyoruz

Azerbaycan Devletinin Mimarı Merhum Cumhurbaşkanı Heydar Aliyev’in ebediyete intikalinin 9. yılı münasebetiyle rahmetle anıyoruz.

Türkiye ve Azerbaycan arasındaki dostluk,  kardeşlik ve dayanışma ruhunu pekiştiren ” biz iki devlet bir milletiz” sloganı ile tarihe geçen Merhum Cumhurbaşkanı Heydar Aliyev, Türkiye ile Azerbaycan'ın kardeşliğini pekiştirdiği gibi, Bakü-Tiflis-Ceyhan Boru Hattı projesi ile aynı zamanda Türk dünyasını da kopmayacak stratejik bir hatla bir birine kenetlemiştir. Hemen akabinde  "Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu projesinin önemini işaret ederek, Pekin’e Londra'ya bağlanacağımız günleri hedef göstermiştir. Bu projeler ve fikirler büyük adamların işidir. Bu projelerin bu gün ne kadar önem arz ettiğine şahitlik ediyoruz.

Rahmetle andığımız Cumhurbaşkanımız, yeri doldurulamayacak büyük bir şahsiyetti.  Allah rahmet eylesin. İstanbul Türkiye Azerbaycan Derneği Olarak bu büyük şahsiyeti rahmetle minnetle ve şükranla anarken,  birlik, kardeşlik ve dayanışmamızın sonsuza dek sürmesini diler, saygılar sunarım.

Sefer Karakoyunlu

İstanbul