Dünya Azerbaycanlılar Hemreylik(Dayanışma) Günü Kutlu Olsun

31 Aralık Dünya Azerbaycanlılar Hemreylik(Dayanışma) Günü kutlu olsun. Hemreylik günü,       Azerbaycan Türklerinin birlik ve dayanışma içinde olduğunun simgesidir.

1993 yılında dönemin  Cumhurbaşkanı Merhum Haydar Aliyev 31 Aralık tarihini Dünya Azerbaycanlılar Hemreylik(Dayanışma) Günü olarak ilan ederek, birlik ve dayanışmanın önemini tescillenmiştir."Hemreylik bir semboldür”. Asıl olan bu birlik ve dayanışmanın sonsuza dek güçlenerek devam ettirilmesi ve bu dayanışma gününün mutlaka bir gün tüm TÜRK dünyasında kutlanmasını sağlamaktır.

Dayanışma gününün gün geçtikçe anlamı ve içeriği daha çok anlaşılarak yaşanacak, birlik ve dayanışmamamızın güçlenmesine vesile olacaktır.

İstanbul Türkiye Azerbaycan Derneği olarak, Bu güzel gün münasebetiyle Dünya Azerbaycan Türklerinin ve Türk dünyasının birlik ve dayanışma gününün en içten dileklerimizle kutlar, aynı zamanda yeni yılın tüm dünyaya barış huzur ve mutluluk getirmesini dilerken,  Başta Karabağ olmak üzer işgal altındaki bulunan tüm TÜRK topraklarının özgürlüğe kavuşmasını, yerinden yurdundan edilen on binlerce soydaşlarımızın evlerine yurtlarına kavuşmasını yüce Allah’tan niyaz ederiz.

İstanbul Türkiye Azerbaycan Derneği

Yönetim Kurulu Adına