Nevruz Bayramı Böyle Kutlanır

NEVRUZ BAYRAMI BÖYLE KUTLANIR

İstanbul Türkiye Azerbaycan Derneği, Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde
nevruz programı düzenledi. Düzenlenen programda türküler söylendi, oyunlar
oynandı ve demir dövüldü. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde
düzenlediği   “Nevruz Şenliği”   muhteşem oldu. Altı yüz kişilik salonda yer
bulmakta  zorlanan  konukların bazıları  merdiven  boşluğunda
oturarak  programı  izlediler. Türkiye ve Azerbaycan milli
marşlarının okunması ile başlayan  programda  Çanakkale  Şehitleri de
unutulmadı.   Derneğin gençlik kollarının hazırladığı “Çanakkale Geçilmez”
adlı  tiyatro, izleyenlere  duygulu anlar  yaşattı.  Çok sayıda yerel sanatçıların renklendirdiği   programa Azerbaycan medyasının tanınmış  simalarından  Brillant Dadaşova’da  katıldı. Nevruz Etkinlikleri çerçevesinde
temsili ateş yakılarak  üzerinden  atlandı, demir  dövüldü,  yumurta
tokuşturuldu, Semeni gezdirildi, üzerlik yakıldı yeddi levin dağıtıldı. Sunumunu  eğitimci yazar  Metin  Yıldırım’ın yaptığı şenlikte  söz  alan dernek  başkanı  Sefer Karakoyunlu: “Beş  bin  yıldır Türk Dünyası’nda   kutlanana  Nevruz Şenliklerinin  her yıl  kutlanacağını  söyleyerek katılımcıların  bayramlarını
kutlayan Karakoyunlu“Nevruz Bayramı dostluğun, kardeşliğin ve yeni günün simgesidir.Nevruz aynı zamanda Türk dünyasının milli bayramıdır. Nevruz’da havaya, suya, toprağa can gelir, nefes gelir bu bayram Türk dünyasında coşku ile kutlanan en önemli bayramdır. Türk dünyası ve Türk kimliğinin milli harcıdır, bu gün aynı zamanda Çanakkale Zaferinin 98. yıl dönümüdür. Bu vesile ile vatan, bayrak ve bağımsızlık uğrunda şehit olan kardeşlerimiz ve aynı zamanda dünyanın çeşitli yerlerinde Türk kimliği uğruna şehit olan soydaşlarımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz”dedi.

Gecede katkı sunan Maltepe Belediye Başkanlığına,Azerbaycan ve Türkiye’den katılan sanatçılara, sponsorlara, STK temsilcilerin ve emeği geçen her kese teşekkür eden Karakoyunlu, “Amacımız milli kimliğimizikoruyarak, gelenek ve göreneklerimizi en güzel bir şekilde yaşamak, yaşatmak ve bu geleneği gelecek nesiller aktartmaktır” şeklinde konuştu.

Programa katılan Azerbaycan Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu Zeynelov herkesin bayramını kutlayarak,  Karabağ’daki drama dikkatleri çekti. Türk
Milleti’nin birlikte hareket etmesi ile Karabağ’ın düşman işgalinden kısa zamanda kurtarılacağını söyledi.

Nevruz Bayramı ile ilgili bir konuşma yapan Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Av. Nimet Karabulut” Böylesine seçkin bir topluluğu burada ağırlamak bizim için gururudur. Nevruz bayramı böyle kutlanır Kardeşlik Dostluk ve dayanışmamamızın sonsuza dek sürmesini diler Nevruz Bayramınızı en içten dileklerimizle kutlarız” dedi

Program sanatçılara ve Sponsorlara verilen plaket töreni ile son buldu.

Haber:Metin Yıldırım

1962 kez okundu

Sağolasınız     18/03/2013 13:23

Çok güzel hazırlanmış bir etkinlikti. Türk olmanın gururunu yaşatan , Nevruz Bayramında sizler birlikte olmaktan onur duyduk.
Misafir - HACER KURTTEKİN

Dolar32.432432.5624