Anneler Gününde Azerbaycan'dan Anlamlı Ziyaret

İstanbul’daki Azerbaycan Türklerinin buluşma adreslerinden biri haline gelen İstanbul Türkiye Azerbaycan Derneği, dernek merkezinde Anneler Günü programı düzenledi

İstanbul Türkiye Azerbaycan Derneği’nin Anneler Günü için düzenlediği Anneler Günü programı Hatay’da meydana gelen saldırı nedeniyle sade geçti. Programın açılış konuşmasını yapan İstanbul Türkiye Azerbaycan Derneği Başkanı Sefer Karakoyunlu, annelerin yılda bir gün değil her gün hatırlanması gerektiğini ifade etti. Programın içeriğinin daha değişik olduğunu ama Hatay’da meydana gelen saldırı nedeniyle programın formatını değiştirdiklerini belirten Karakoyunlu, “Biz öyle bir milletiz ki dünyada meydana gelen üzücü bir olay bizim acımız, sevinçte bizim sevincimizdir” diyerek Hatay’da meydana gelen saldırıda hayatını kaybedenler ve şehitlerimizin ruhu için Fatiha okunmasını istedi.

Türkiye’nin acısı bizim acımızdır
“Böyle güzel bir günde bu programı yaptıkları için İstanbul Türkiye Azerbaycan Derneği Başkanı Sefer Karakoyunlu ve yönetimini kutluyorum” diyen Azerbaycan Milletvekili Jale Aliyeva, “Hatay’da meydana gelen olayı kınıyoruz. Türkiye’nin acısı bizim acımızdır” dedi. Ayrıca Jale Aliyeva, Ermeniler’in Azerbaycanlılara yaptığı soykırıma da değindi.

Analığın kutsallığından bahseden Şehit Analar Derneği Başkanı Pakize Akbaba ise şehit anası olmaktan gurur duyduğunu söyledi ve bazı konularda hükümete kırgınlığını dile getirdi.
Programda ayrıca Nurengiz Gün, Abbas Gökçe ve Aşık Maksut Feryadi’de günün anlamına göre şiirler okudu.

Programa ayrıca Prof. Dr. Adil Allahverdiyev, Halk Bilimci Cumhur Turan, Bekir Doğan, Emekli Başkomiser Cevdet Şentürk ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Haber:34-Gündem Yılmaz ORUÇ

Dolar32.451532.5815