İST-TAD ve ATXEM'den UNUTULMAZ NEVRUZ BAYRAMI

Türkiye Azerbaycan Gecesi Nevruz Kutlaması etkinliği Muhteşem geçti. tüm emeği geçenlere, uzaktan ve yakından katılım sağlayan misafirlere bir birinden değerli sanatçılara katkı sunan sponsorlarımıza, değerli besın mensuplarına ve siz değerli dostlara sonsuz teşekkürler.YAŞASIN TÜRKİYE AZERBAYCAN KARDEŞLİĞİ ve DAYANIŞMASI.
İST-TAD İstanbul Türkiye Azerbaycan Derneği

İST-TAD ve ATXEM’den Muhteşem Nevruz Kutlaması
İstanbul Türkiye Azerbaycan Derneği (İST-TAD) ve Azerbaycanlıların ve Diğer Türk Dili Konuşan Halklar Emektaşlık Merkezi (ATXEM)Maltepe Belediyesi  Türkan Saylan Kültür merkezinde Nevruz Bayramı kutlaması ve şöleni yaptı.
İST-TAD  ve ATXEM, iki kardeş dernek, Nevruz Bayramının  anlamına yakışır, coşku dolu, muhteşem bir şölen gerçekleştirdi.  Başta, Azerbaycan İstanbul Başkonsolosu  Hasan Sultanoğlu Zeynelov olmak üzere Azerbaycan ve Türkiye’den çok sayıda seçkin davetli kutlamaya katılarak birlikte demir dövdü, yumurta tokuşturdu,  çörek yedi ve ateşin üzerinden atladılar. Hepsinden önemlisi salonda bulunan davetliler birbirleriyle kucaklaşıp bayramlaştılar, baharın müjdecisi, yeni günde, birlikte türkülerle, Kafkas ekiplerinin muhteşem gösterileriyle ve kısa skeçler le eğlendiler.
ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ UNUTULMADI:
İki devlet Bir Millet olan Türkiye ve Azerbaycan halkı, sevinçlerini, bayramlarını, üzüntülerini birlikte yaşayan iki kardeş ülkenin halkı olarak, bu bayramı da  birlikte kutlarken 18 Mart Çanakkale şehitlerini de unutmadılar. Saygı duruşu ve iki ülkenin milli marşı okunduktan sonra, Çanakkale Şehitlerini anlatan şiirsel kısa bir oyun ile Çanakkale şehitleri anıldı. Oyun sonunda Çanakkale’de şehit düşen asker üzerine iki kardeş ülkenin bayrağının serilmesi uzun süre alkışlandı.
AZERBAYCAN’DAN GELEN MİNİK KAFKAS EKİBİ BÜYÜLEDİ
Nevruz Bayramı kutlamaları için Azerbaycan’dan gelen, Azerbaycan Apşorun Reyonu Xırdalan  Müzik Okulu Ekibi muhteşem Kafkas Dansları ile salondaki izleyicileri büyüledi.  8-10 yaşlarındaki minik Kafkas ekibi, yetenekleri ile  duruşları ve hareketleri ile  onurlu bir neslin torunları olduklarını, bir kere yükselen bayrağın bir daha inmeyeceğinin bilincinde, o bayrakları güvenle yükseklerde dalgalandıracak, geleceğin teminatı olduklarını gösterdiler. Gösteri sonunda ekip ayakta dakikalarca alkışlanarak  sahneden ayrıldı.
Şölende Olçun Uzan yönetimindeki Kafkas Yıldızları Ekibinin gösterisi de aynı şekilde coşkuyla izlendi. Ekibe plaket ve ekip üyelerinin tamamına Onur Belgesi verildi.
 Maksut Koca Feryadi, Tuna Güvenç, Elgün Guluyev, Tuğçe Taşan, Uğur ve Burak Tanrıverdi kardeşler, Olçun Uzan ve Kafkas Yıldızları ekibi, Murat Danışmanlı, Neşe Sofuoğlu, Kasım Aliyev, Ulviye Hebibova  Türküleri, Müzikleri ve Kafkas Oyunları ile;  Esmaira Fuad Şükürova (Şehriyar Kitabı Yazarı) Şehriyar’dan  Heyder Babaya Selam Şiiri ile;  Av. Mete Yıldırım, Sevgison Sualp, Murat Danışmanlı Azrail İle Yüzü Yüze oyunu ile; Beyza Karakoyunlu, Av. Mete Yıldırım, Tuğçe Taşan, Elgün Guluyev Sefer Karakoyunlu’nun derlediği Çanakkale Geçilmez kısa oyunu ile  Salonu dolduran davetlilere gerçek anlamda bir bayram ve şölen yaşattılar.
Nevruz Bayramı Kutlamasında günün anlamı üzerine konuşmalar da yapıldı.
İST-TAD Başkanı Sefer Karakoyunlu yaptığı konuşmada: “Nevruz yeni yıl, yeni gün, yeni hayat demektir. Toprağa, suya ve doğaya canın gelmesidir. Bu özel gün yüce Allahın insanoğluna bir lütfudur. Bu bereketin evinize, hanenize ve tüm insanlığa tezahür etmesini canı gönülden diliyoruz.
Bugün aynı zamanda Çanakkale Zaferinin 99. Yıldönümüdür. Bu vesile ile Çanakkale’de, Sarıkamış’ta, Azerbaycan’da ve Anadolu’nun çeşitli yerlerinde vatan ve bağımsızlık uğruna şehit olan tüm soydaşlarımızı saygıyla anıyoruz.”
İstanbul Azerbaycan Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu Zeynelov is yaptığı konuşmada  kısaca Nevruz Bayramını anlattı : “ Bu bayram mukaddes  bir bayram; niye mukaddes, çünkü bu barışın bir bayramı, bütün küsülüler bu bayram barışır. Bu bayramda her şey yenilenir, evler temizlenir, sokakta tanımayanlar bile birbirlerinin bayramını kutlar.”dedi.
Zeynelov konuşmasının devamında, bu bayramı 5 bin yıldır kutladıklarını, belki ondan öncesinin de olduğunu,  bu bayramın birlik beraberlik bayramı olduğunu ve bugün en çok birlik beraberliğe ihtiyaç duyduğunu, birlik beraberlik ile işgal altındaki mukaddes Azerbaycan topraklarının kurtarılmasının gerçekleşeceğini söyleyerek konuşmasını tamamladı.
ATXEN Başkan Yrd. Ilgar İlkin de bir konuşma yaptı. İlkin yaptığı konuşmada:  Burada iki ülkenin milli marşının okunmasından, Azerbaycan bayrağına ve Azerbaycan halkına gösterilen ilgiden memnun olduğunu ve Türk olmaktan gurur duyduğunu söyledi. ATXEM ve İST-TAD’ ın diaspora faaliyetlerinde birlikte hareket ettiğini ve Azerbaycan Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu Zeynalov’un da Azerbaycan devletinin temsilcisi olarak Derneklerimizin çalışmalarına destek verdiği için Başkonsol Hasan Zeynelov’a ve İST-TAD Başkanı Sefer Karakoyunlu’ya teşekkür etti.
Gecede Çanakkale savaşını anlatan  ‘Sarı Siyah’ filminin yönetmeni ve oyuncusu aynı zamanda Kadıköy MHP Belediye Başkan adayı  Levent Akçay ‘da Çanakkale Şehitleri ile ilgili bir konuşma yaptı.
Geceye katılan Seçkin Davetliler arasında Azerbaycan İstanbul Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu, Zeynelov, ATXEM Başkan Yar. Ilgar İlkin, Levent Akçay, Abbas Gökçe, Bekir Doğan, İhsan Özköseli, Bahattin Miral, Ahmet Demirbaş, Orhan Çerkez, Cevdet Şentürk,Abbas Murat Danışmanlı, Servet Yenigün, Metin Yıldırım, Bedir Taşan, Namık Kemal Uyguntürk, Turhan Akmanlı, Mete Yıldırım, Cemal Uzur, Muharrem Korkut,Nebahat Kirman, Tuna Güvenç ,Adil Allahverdiyev, Sakine Güvenç vardı.

Haber Link'i: TTR TURK.https://www.facebook.com/sefer.karakoyunlu/photos#!/photo.php?v=10152313560938754&set=vb.613533753&type=3&theater

Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231