İSTAD 30 Ağustos Zafer Bayramını Kutladı

Kurulduğu günden beri çeşitli etkinlik ve kutlamalarla gündemde yer alan İstanbul Türkiye Azerbaycan Derneği Kadıköy’deki Dernek merkezinde 30 Ağustos Zafer bayramı kutladı.

Sunuculuğunu dernek genel sekreteri Metin Yıldırım’ın yaptığı Programa uzaktan ve yakından çok sayıda seçkin davetli katıldı. Açılış sunumundan sonra söz alan Dernek Başkanı Sefer Karakoyunlu davetlileri selamlayarak” İki Devlet Bir Millet şiarı ile kurulmuş olan derneğimizin bu özel kutlama programına hoş geldiniz. 30 Ağustos Zaferi, Milletimizin hürriyet ve bağımsızlık için verdiği eşsiz mücadelenin neticesinde şanlı tarihimize altın harflerle yazılmış bir zaferdir. Bu zafer, milletimizin canı pahasına hürriyetinden vazgeçmeyeceğinin kesin bir göstergesi olmuştur. Çoluk- çocuk, genç- yaşlı, kadın -erkek demeden topyekûn onca yokluklara rağmen hayallerin ötesinde bir mücadele örneği gösteren ecdadımız, çok büyük bir dayanışma örneği göstererek, ülkemize göz diken bedbahtları bir daha kutsal vatanımıza ayak basmamak üzere söküp atmışlardır.
Bu milli şuur ve dayanışma ruhu günümüzde korunmakla birlikte, yeri geldiğinde TEK YUMRUK olarak dâhili ve harici düşmanların tepesine inecektir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Yüce Türk milletinin zaferle taçlandırarak bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti'ni, “Muasır medeniyetler” seviyesine çıkarma hedefi doğrultusunda azim ve kararlılıkla Türklük Milli gururu ve Şuuru içerisinde kutsal vatanımızı korumaya devam edeceğiz.
Bu duygu ve düşüncelerle 30 Ağustos Zafer Bayramınızı en içten dileklerimle kutlar, birlik ve dayanışmamızın sonsuza dek sürmesini diler saygılar sunarım” dedi.

Daha sonra söz alan konuşmacılar Azerbaycanlı Yazar Telli Penahgızı, Aşık Maksut Feryadı, Yazar Mehmet Dağıstanlı, Gazeteci Atalay Sever, Halk Bilimci Cumhur Turan, dernek yönetim Kurulu üyesi Cemal Uygur, Gazeteci Sabir Şahtahtı ve Kadın Kolları başkanı Nebahat Kirman birer konuşma yaparak birlik ve dayanışma mesajları verdiler.

Program sonunda Yazar-Şair Telli Penahgızı’na derneğin onursal rozeti takdim edildi. Program İkramlar ve Musiki ziyafetinin ardından son buldu.

Dolar32.142532.2713
Euro34.804134.9436