İSTAD-Yeni Yönetimini Seçti

İSTAD-İstanbul Türkiye Azerbaycan Derneği’nin 2.Olağan Genel Kurulu yapıldı

Merkezi İstanbul Kadıköy’de bulunan derneğin olağan genel kurulu dernek üyelerinin ve çok sayıda seçkin davetlinin katılımıyla coşku içinde yapıldı. Açılış konuşmasından sonra Türkiye ve Azerbaycan Milli Marşları hazurun tarafından okundu.
Daha sonra divan heyeti için isimlerin belirlenmesine geçildi. Divan heyeti başkanlığına Ali Karayel divan üyeliğine Sinan Bayat ve Celal Altunel  yapılan oylamada oy birliği ile divan heyeti kabul edildi.
Divan oluşturulduktan sonra Dernek faaliyet raporunu sunmak üzere Sefer Karakoyunlu’ya söz verildi S.Karakoyunlu derneğin 3 yılda yapmış olduğu faaliyetleri beş sayfalık raporla sunduktan sonra” bu sunmuş olduğumuz rapor yapmış olduğumuz faaliyetlerin ve çalışmaların sadece bir kısmıdır başta yönetim kurulu üyelerimize, dernek üyelerimize ve siz değerli destekçilerimize sonsuz teşekkür eder bu dayanışmamızın sonsuza dek sürmesini dilerim” dedi.
Daha sonra faaliyet raporu, tahmini bütçe ve kesin bütçe oy çokluğu ile onaylandı. Dernekte tüzük değişikliğine gidilerek derneğin yeni ismi”İSTAD-İstanbul Türkiye Azerbaycan Dayanışma ve Kültür Derneği”olarak değiştirildi. Yeni yönetim kurulu üye sayısı 7 kişiden 9 kişiye çıkarıldı.
YENİ YÖNETİM İÇİN TEK LİSTE VERİLDİ
Yeni yönetim kurulu için dernek genel sekreteri Metin Yıldırım tarafından tek liste sunuldu başka başvuru olmayınca onaya sunuldu katılımcıların tamamının oyları ile yeni yönetim kurulu seçilerek onaylandı.
Daha sonra derneğin denetim kurulu için dernek saymanı Turhan Akmanlı tarafından denetim kurulu listesi takdim edildi oy birliği ile onaylandı.
Birim başkanlıkları ve danışma kurulu için dernek kurucularından Abbas murat Danışmanlı tarafından liste önerildi katılımcıların tamamının oyunu alarak liste onaylanıldı.
Yeni yönetim kurulu oluşturulduktan sonra yeni yönetim kurulu adına teşekkür konuşması yapan Sefer Karakoyunlu “bizlere bu ulvi görevi tekrar uygun gördüğünüz için tüm üyelerimize ve yönetim kuruluna teşekkür ederim. Bu güne kadar yaptığımız çalışmalar çıraklık dönemimizdi bundan sonra önümüze daha emin adımlarla bakacağız birlik ve dayanışmamamızın sonsuza dek sürmesini diler saygılar sunarım en yakın zamanda yeni yönetim kurulu toplantısı yapılacaktır. Herkese başarılar dilerim bu gün aynı zamanda Azerbaycan Cumhuriyetinin bağımsızlığının 23.yıl dönümüdür. Azerbaycan’ın bağımsızlığını kabul eden ilk ülke Türkiye Cumhuriyetidir. Türkiye ile Azerbaycan’ın kardeşliği ve dayanışması asırlara dayanmaktadır. Bu kardeşlik bu gün olduğu gibi gelecekte de en üst seviyede devam edecektir.
İstanbul Türkiye Azerbaycan Derneği olarak Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Bağımsızlığının ve Kuruluşunun 23. yılını sevinçle ve gururla kutluyoruz.
Azerbaycan, Kafkasya’nın ve bölgenin parlayan yıldızıdır, gün geçtikçe Azerbaycan’ın güven ve istikrar içerisinde gelişmesi hayranlıkla ve takdirle izlenmektedir.

Daha sonra söz alan Azerbaycan İstanbul Konsolosu Sayın Kenan Murtuzov Azerbaycan İstanbul Başkonsolosu-Büyük Elçi Hasan Sultanoğlu Zeynelov’un sizler selamını iletmek isterim. Türkiye Azerbaycan arasındaki kardeşlik dostluk ve dayanışma bağlarını günlerce anlatsak zaman yetmez bunu belirtmeliyim ki bu kardeşlik ve dayanışma bu gün olduğu gibi gelecekte de en üst seviyede sonsuza dek sürecektir. İstanbul Türkiye Azerbaycan Dayanışma ve Kültür Derneğinin yeni yönetimini tebrik ediyoruz. Türkiye Azerbaycan arasında yapmış oldukları başarılı çalışmaları yakından takip ediyoruz bu başarını devamını dileriz ”dedi.Dilek ve temenniler bölümünde söz alan Dernek kurucularından Servet Yenigün “Derneğe bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada elimden geldiği kadar destek olacağım yeni yönetime ve değerli arkadaşlarıma başarılar dilerim” dedi.
Denek üyelerinden Em.Albay Hanifi yıldırım, Bahttin Miral Em.Abay Ömer Karabiber Iğdırlılar Derneği başkanı Sinan Bayat Yazar Mehmet Dağıstanlı  ve bir çok katılımcı birlik ve dayanışma mesajları veren konuşmalar yapıtı. Olağan genel kurul ve Azerbaycan Cumhuriyetinin bağımsızlık günü dernek tarafından verilen ikramdan sonra sona erdi.

Yeni Yönetim Kurulu Üyeleri

2-Bülent Tanrıverdi                      2. Bahattin Aktan

3-Mürsel Şafak                            3. Tuncay Sarısu

Danışma Kuluna ilaveten Yeni Danışma Kurulu üyeleri