Azerbaycan Diaspora Komitesinden İSTAD’a iadeyi ziyaret

İSTAD-İstanbul Türkiye Azerbaycan Dayanışma ve Kültür Derneği merkezine Diaspor bakanlığından ziyaret. Derneğin Kadıköy Altıyol’da bulunan merkezine ziyarette bulunan diaspora bakanlığı Müsteşarı Neriman Kurbanov ve yardımcıları dernek kurucu üyeleri tarafından karşılanmıştır. Türkiye Azerbaycan derneklerinin sorunları, çözümleri ve asılsız ermeni soykırım iddiaları hakkında görüşmeler yapıldı.
Türkiye’de bulunan derneklerin ileriki zamanlarda akademik çalışmalara geçmeleri vurgulanarak soydaşlarımızın ülkenin sosyo-politik hayatında aktif katılımı temin olunmalı, parlamento ve belediye seçimlerinde katılımı desteklenmelidir.
Toplantıda Türkiye basınında Azerbaycan'a ilişkin bilgilerin yeterli olmadığı vurgulanarak Azerbaycan’ın tanıtımına ait yazılar ve görsel videoların sayıtlara yerleştirilmesinin gerektiği kaydedildi.
İSTAD ziyaretinde vurgulana başka bir konuda kardeş ülke olmamıza rağmen Azerbaycan kültürünün Türkiye'de geniş tebliğine büyük ihtiyaç olduğunu vurgulandı. Not: İSTAD-İstanbul Türkiye Azerbaycan Dayanışma ve Kültür Derneği Kurucu üyeleri 15 Eylül 2014 Azerbaycan gezisi kapsamında Diaspora bakanlığını ziyaret etmişti.

Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339