Azerbaycanlı Milletvekili Ganire Paşayeva'dan İDTAD'a ziyaret

Azerbaycan milletvekili Sayın Ganire Paşayeva ve Azerbaycan Devlet Sanatçısı Sayın Nuriye Hüseyinova İSTAD’ı ziyaret etti.
Dernek yönetim kurulu ve üyeleri tarafından karşılanan misafirler, Türkiye Azerbaycan Dostluk ve Dayanışması adına birlik konuşmaları yaptılar.

Bir dizi konferanslarda bulunmak üzere İstanbul’da bulunan Azerbaycan milletvekili Dr. Ganire Paşayeva ve Azerbaycanlı Sanatçı Nuriye Hüseyinova İSTAD-İstanbul Türkiye Azerbaycan Dayanışma ve Kültür Derneği Merkezini ziyaret ederek, dernek çalışmaları hakkında Dernek Başkanı Sefer Karakoyunlu’dan bilgiler aldılar. Milletvekili Dr. Paşayeva’nın dernek ziyaretinde yönetim kurulu üyeleri ve birim başkanları hazır bulundu. Dernek hakkında bilgi veren Karakoyunlu’’ bu derneği kurmamızdaki amaç, Türkiye ve Azerbaycan Türkleri arasında var olan dostluk, kardeşlik ve dayanışma bağlarını geliştirmek ve en üst seviyelere taşımaktır. Azerbaycan ve Türkiye’nin haklı davasını bütün dünya kamuoyuna duyurarak bu dayanışmanın dünyada sesi olmaktır’’dedi.

Daha sonra söz alan milletvekili Ganire Paşayeva, “Burada bulunmaktan son derece mutluyum, değerli sanatçımız Nuriye Hüseyinova ile beraber sizleri ziyaret etmemizin bir sebebi de bizim milli meselelerimizin yanında kültürümüz, musikimiz ve sanatımızın da anlatılmasının önemli bir mesele olduğunu gündemde tutmaktır. Türk tarihi ve kültürümüzün önemini, geleceğimiz olan nesillere gençlere anlatmamız lazım bu anlamda Sefer Karakoyunlu bey’in çalışmalarını uzun zamandır takip ediyorum çok üstün çalışmalar yapmaktadır siz değerli kurucuların ve üyelerin desteği gelecekte de daha büyük başarılara imza atmasına vesile olacaktır’’ dedi.

Devlet sanatçısı Nuriye Hüseyinova'da kısa bir konuşma yaparak birlik, dayanışma ve kardeşlik bağlarımızın sonsuzadek sürmesini dileyerek katılımcılara hitaben "Sarı Gelin"türküsünü okudu.

Ziyaret karşılıklı hediyeleşme ve Dr.Milletvekili Ganire Paşayeva’nı kitap taktimi ile son buldu.

Ziyaret Azerbaycan Basınında

Dolar32.262832.3921