İSTAD BAŞKANI SEFER KARAKOYUNLU’YA “KIZIL YÜREK (ALTIN KALP)” MADALYASI VERİLDİ

20 yıldan fazla bir süredir Türkiye Azerbaycan ve Türk Dünyası’nın birlik ve dayanışması için çaba sarf eden İSTAD Başkanı ve MHP Iğdır Milletvekili Adayı Sefer Karakoyunlu’ya, Azerbaycan Dede Korkut Milli Vakfı tarafından Kızıl Yürek ( Altın Kalp) Madalyası verildi. Vakfın yaptığı araştırma ve inceleme sonucunda, yılda bir kişiye verdiği özel madalya, İstanbul Türkiye-Azerbaycan Kültür Derneği’nde (İSTAD) düzenlenen bir törenle takdim edildi.
Düzenlenen ödül törenine Dede Korkut Vakfı Genel Başkanı Eldar İsmailov, Azerbaycan İstanbul Konsolosu Kenan Murtuzov, Dede Korkut Vakfı İstanbul Temsilcisi Rafik Aziz, Diaspora devlet komitesi temsilcisi Kenan Mammedov, Iğdırlılar Derneği Başkanı Av. Sinan Bayat, Ardahanlılar Derneği Başkanı Ahmet Demirbaş ve çok sayıda seçkin davetli katıldı.
Dernek genel sekreteri Metin Yıldırım’ın sunumuyla başlayan törende, Dernek Başkanı A. Murat Danışmalı da yaptığı açılış konuşmasında Dernek Onursal başkanı Sefer Karakoyunlu’ya başarılar diledi, törene katılan konuklara ve Dede Korkut vakfı temsilcilerine bu asil davranışlarından dolayı  teşekkür etti.
Dede Korkut Vakfı Genel Başkanı Eldar İsmailov da, Kızıl Yürek (Altın Kalp) Madalyasını Sefer Karakoyunlu’ya takdim ederken yaptığı konuşmada, madalyanın anlamını ve veriliş nedenini şöyle anlattı:
“İstanbul’da ve siz İSTAD üyeleri ile bir yerde olmaktan onur ve sevinç duydum. Biz, Vakıf olarak yaptığımız araştırma sonucunda, yılda bir kişiye bu özel madalyayı takdim ediyoruz. Sefer Karakoyunlu’ya bu ödül, 2014 Aralık ayı sonunda uygun görülmüştü. Vakfımızın aksakalları tarafından takdir edilen madalyanın verilişi bu güne nasip oldu.
Bu ödül, Sefer Karakoyunlu’ya, bu güne kadar Türkiye Azerbaycan ve Türk Dünyası adına yapmış olduğu güzel ve anlamlı çalışmalar nedeniyle, heyetimizin yapmış olduğu araştırma ve karar neticesinde verilmiştir. İnanıyorum ki Sefer Karakoyunlu, bu güne kadar olduğu gibi, bundan sonrada çalışmalarını başarılı bir şekilde en üst seviyede devam ettirecektir. Türkiye Azerbaycan kardeşliği asırlar öncesine dayanmaktadır. Bundan sonrada sonsuza dek sürecektir.”
Daha sonra söz alan İSTAD Onursal Başkanı ve MHP Iğdır Milletvekili Adayı Sefer Karakoyunlu, Derneğin misyonundan ve vizyonundan bahsederek, “Bu güne kadar yüzlerce ödül ve plaket aldım, ama beni en çok bu KIZIL YÜREK (Altın Kalp) Madalyası heyecanlanırdı ve gururlandırdı. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çalışmalarımıza en üst seviyede devam edeceğiz. Bu başarı sadece benim başarım değildir, bu başarı tüm İSTAD’ın başarısıdır. Bu madalyayı kurucu üyelerimiz ve gönüldaşlarımz adına alıyorum. Dede Korkut Vakfı’na ve yüce heyetine teşekkür ederim. İnşallah bir gün Türk Dünyası Birliği kurulduğunda, biz o zaman daha çok mutlu olacağız. Bu vesile ile yaşasın Türkiye Azerbaycan Kardeşliği ve dayanışması; beni bu özel günde yalnız bırakmayan tüm katılımcılara ayrıca teşekkür eder, saygılarımı sunarım” dedi.
Düzenlenen ödül törenine katılan İstanbul Azerbaycan Konsolosu Kenan Murtuzov, Azerbaycan Diaspora İş Üzer devlet komitesi temsilcisi Kenan Mamedov’da ve diğer katılımcılar söz alarak günün anlamına yönelik duygularını dile getirdiler.

VATAN GAZETESİ

GÜVEN GAZETESİ

YEŞİL IĞDIR GAZETESİ

EXTRA HABER

YENİ HABER24

KENT YAŞAM-İSTANBUL

DEDE KORKUT VAKFI

Sefer Karakoyunlu "Qızıl Ürək" ordeni ilə təltif edildi
Tarix: 21-5-2015

Sefer Karakoyunlu 1969-cu ildə Iğdır vilayətinin Karakoyunlu rayonunda anadan olub.  Lise təhsilini Iğdır Lisesinde tamamlayıb. Türk Dünyasının böyük övladı İbrahim Bozyelin tələbsi olub.

1990-cı ildə Azərbaycanın paytaxtı Bakıda baş verən 20 Yanvar hadisələrinə görə hərbi xidmətini çəkdiyi yerden özəl izin alaraq Taksim mitinqinə qatılıb. Daim qəlbi Azərbaycan sevgisi ile dolu olan Sefer Karakoyunlu 1990-1998-ci illərdə Altıyol təlim qurumlarında idarəçi kimi xidmət edib. Bu müddətdə Türkiyəyə ilk gələn Azərbaycanlı tələbələrin problemləri ilə yaxından maraqlanıb. 1998-cı ildə Anadolu Üniversiteti Xalqla Əlaqələr və İşlətmə fakültəsinin məzunu olub. Eyni ildə Bahariye Sürücü və Məslək Eğitim idarəsini yaradıb.

Sefer Karakoyunlu həyata keçirdiyi bir çox işlərlə Türkiyə, Azərbaycan və Türk Dünyası adına körpü vəzifəsi daşıyır. Qondarma soyqırım iddiaları, Xocalı Soyqırımı, 20 Yanvar faciəsi Kars-Iğdır-Ardahanın düşmən işğalından qurtarılması ilə bağlı çoxlu sayda konfrans və tədbirlər kçeirib. Dünya Azərbaycanlılar Konqresi tədbirlərinin aktiv iştirakçısı olan Sefer Karakoyunlu bu Konqresin üzvü olub. Eyni zamanda Avropa Azərbaycanlılar Konqresinin Türkiyə təmsilçisi  vəzifəsinə seçilib.

Sefer Karakoyunlunun Türk Dünyası qarşısında bu xidmətlərini nəzərə alaraq, “Dədə Qorqud” Milli Fondu və “Azərbaycan Dünyası” Beynəlxalq Jurnalının Ağsaqqallar Şurasının qərarı ilə o, “Qızıl Ürək” ordeni ilə təltif olunub.

AZERBAYCAN NEW.LENT.AZ

Dolar32.237032.3662