Azerbaycan İstanbul Başkonsolos’u Türkmenistan’a Büyük Elçi oldu.

Altı yıl Kars Başkonsolosluğu altı yılda İstanbul Başkonsolosluğu yapan Hasan Sultanoğlu Zeynelov İstanbul da ve ülkemizin bir çok yerinde Türk halkının gönlünde taht kurdu.

Kars Başkonsolosluğu ve İstanbul Başkonsolosluğu yaptığı süre içinde konsolosluklara birer bina kazandırdı. Türkiye Azerbaycan ve Türk Dünyası arasında gönül köprüsü kurarak birçok çalışmaya destek olmuştur.

Aktif, çalışkan ve hümanist bir kişiliğe sahip olan Sayın Zeynelov; yapmış olduğu başarılı çalışmalar sonucu kısa sürede büyük işler yapmanın gururu ile Türkmenistan’a büyük elçi oldu.

Makamında ziyaret ettiğimiz Büyükelçi” Türk’ün olduğu her yer benim evimdir siz İSTAD üyelerini unutmak mümkün değil diyerek İSTAD üyelerini Türkmenistan’a davet edeceğim” dedi. Kafkasya’nın Yıldızı olan Azerbaycan’ın yetiştirdiği büyük insana; Türkiye Azerbaycan arasında oluşturduğu gönül köprüsünden ve İSTAD’ın çalışmalarına vermiş olduğu destekten dolayı İSTAD adına teşekkür eder, yeni görevinde üstün başarılar dileriz.

İSTAD YÖNERTİM KURULU ve ÜYELERİ ADINA

Sefer-KARAKOYUNLU-Başkan