19 Mayıs ve 28 Mayıs bir arada kutlandı

İSTAD’ dan Çifte Bayram Kutlaması

19 Mayıs ve 28 Mayıs bir arada kutlandı
Merkezi Kadıköy de bulunan İSTAD-İstanbul Türkiye Azerbaycan Dayanışma ve Kültür Derneği tarafından kutlanan bayram coşkulu geçti.
Sunumunu İSTAD Genel sekreteri Metin Yıldırımın yaptığım programa İstanbul Azerbaycan Konsolosu Seymur İlyaslı ve çok sayıda seçkin davetli katıldı. Etkinliğe halkı selamlayarak başlayan İSTAD Başkanı Sefer Karakoyunlu”
19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun
Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, “Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak olan sizlersiniz” diyerek yüce TÜRK milletine ve gençliğine hediye ettiği bu güzel ve bir o kadarda anlamlı bayramı en içten dileklerimizle kutluyoruz.
Bu gün aynı zamanda Azerbaycan Halk Cumhuriyeti`nin kuruluşunun 98. yıldönümüdür.
Azerbaycan Halk Cumhuriyeti, 28 Mayıs 1918 tarihinde İstiklal Beyannamesinin ilanı ile kurulmuştur. Şarkın ilk Türk Cumhuriyeti olan Azerbaycan Halk Cumhuriyeti`ni 98. Yılında en içten dileklerimizle kutluyoruz.
Kafkasya ve bölgenin parlayan yıldız Azerbaycan Cumhuriyeti’nin temeli, aslında o günlerde atılmıştır. Bu vesile ile, o günkü zor şartlarda Azerbaycan’ın bağımsızlığı için şehit olan soydaşlarımızı, bu günlerin temeli olan Azerbaycan Halk Cumhuriyeti’nin kurucularını, “Bir kere yükselen bayrak bir daha inmez” diyerek Türklüğün milli gurur ve şuurunu yaşatan Mehmet Emin Resulzade’yi “Men Atatürk’ün askeriyem” diyen Ebulfez Elçibey’i, “Biz iki devlet bir milletiz” diyen ve çağdaş Azerbaycan’ın mimarı Haydar Aliyev’i, “Azerbaycan’ın sevinci bizi sevincimiz, kederi de bizim kederimizdir” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, vatan ve bayrak uğruna şehit olan soydaşlarımızı ve gazilerimizi rahmetle ve şükranla anıyoruz ruhları şad mekanları cennet olsun” dedi.
Daha sonra söz verilen İstanbul Azerbaycan Konsolosu Seymur Hesenli” burada siz değerli soydaşlarımızla bir arada olmak, çifte bayramı bir arada birlik ve dayanışma içinde kutlama gurur verici bir hadisedir emeği geçenlere ve başta İSTAD başkanı Sefer Karakoyunlu’ya teşekkür ederiz birlik ve dayanışmamız sonsuza dek sürsün” dedi.
Coşku içinde kutlanan etkinlikte söz verilen İSTAD kolları başkanı Nebahat Kirman, Ardahan İl Derneği başkanı Ahmet Demirbaş, Cevdet Şentürk, Kar-Der Başkanı Orhan Çerkez ve İSTAD ağsakallar şurası başkanı Bahattin Miral konuşmalarında Türkiye Azerbaycan kardeşliği ve dayanışması adına mesajlar verdiler.
Program müzik sunumu, Yurtsever Şen’in şiirleri ve Plaket takdimi ile sona erdi.

Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339