Azerbaycan Cumhuriyeti'nden Sefer Karakoyunlu'ya Devlet Nişanı Verildi

Azerbaycan'da geleneksel olarak düzenlenen 'Dünya Azerbaycanlılar Kurultayı'’nın 4’üncüsü Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de 2-5 Haziran tarihleri arasında yapıldı.

Kurultayda yıllardan beri Türkiye Azerbaycan dayanışması için mücadele eden, yaptığı çalışmalar ve etkinlikle başarılı bulunan İstanbul Türkiye Azerbaycan Dayanışma ve Kültür Derneği (İSTAD) Başkanı Sefer Karakoyunlu’ya Teleqqı Madalyası(Yüksek Devlet Nişanı) verildi.

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından uygun görülen Teleqqı Madalyası(Yüksek Devlet Nişanı) Cumhurbaşkanı Başyardımcısı Ramiz Mehtiyev tarafından Gülistan Sarayında düzenlenen yemekli toplantıda verildi. Teleqqı Madalyası(Yüksek Devlet Nişanı) alan hemşerimiz Sefer Karakoyunlu, “ Bana bu ödülü lâyık gören Sayın Cumhurbaşkanım İlham Aliyev’e teşekkür ederim. Dünyada en güzel ve gurur verici şey vatanın birlik ve dayanışmasına verilen hizmetler sonucu madalya almaktır. İSTAD Türkiye Azerbaycan Dayanışması ve Türk Dünyasının birliği için verilen hizmetlerden dolayı İSTAD adına Tereqqı Madalyası(Yüksek Devlet Nişanı aldık.49 ülkeden 500'den fazla Dernek ve teşkilatın katıldığı kongre muhteşem geçti” ifadelerini kullandı. KARAKOYUNLU,109 KİŞİLİK KONSEYİN DE ÜYESİ Kurultay sonunda Dünya Azerbaycanlılarının Koordinasyon Konseyi'nin yeni içerikleri belirlendi ve oy birliği ile Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Dünya Azerbaycanlılarının Koordinasyon Konseyi Başkanı seçildi. Kurultayda Koordinasyon Konseyi'nin yapısı 109 kişi oluşturuldu. Diaspora Devlet Komitesi Başkanı Nazim İbrahimov Konsey'in Genel Sekreteri seçildi. Ve 109 kişilik Koordinasyon Konseyi listesinde İSTAD Başkanı Sefer Karakoyunlu’da yer aldı.
Kent Yaşam/ Celal Karaali

İSTAD Başkanı Sefer Karakoyunlu'ya Tereqqı Madalyası(Yüksek Devlet Nişanı)verildi..TRT Dünya gündeminde..

TRT Dünya Gündemi

Dolar32.237032.3662