Türkiye Azerbaycan Sevdalıları İftarda Buluştu İSTAD İstanbul Türkiye Azerbaycan Dayanışma Kültür Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen iftar programı muhteşem geçti.

Çok sayıda seçkin davetlinin katıldığı programın sunumunu Dernek genel sekreteri Metin Yıldırım yaptı. Ataşehir Zübeyde Hanım Öğretmen Evinde düzenlenen iftar Programında konuşma yapan Dernek Başkanı Sefer Karakoyunlu katılımcıları selamlayarak ”İki Devlet Bir Millet şiarı ile faaliyet gösteren derneğimizin iftar programına hoş geldiniz şeref verdiniz sözlerime başlamadan önce geçtiğimiz günlerde Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen Dünya Azerbaycanlılar 4.Kurultayından sizlere bahsetmek istiyorum bu kurultay 5 yılda bir Dünya Azerbaycanlıların birlik ve dayanışması adına düzenlenen bir kurultayıdır bu kurultayda amaç dünyanın birçok yerinde yaşayan Azerbaycan Türklerinin beş yılda bir de olsa bir araya gelerek hasret gidermek gelecekte Azerbaycan ve Türk dünyası için neler yapılmalıdır bu konular dayanışma içinde müzakere edilerek geleceğe emin adımlarla nasıl yürünmelidir. Bu amaç doğrultusunda yapılan kurultayda Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev tarafından başarılı çalışmalardan dolayı derneğimiz adına bana Tereqqi Madalyası(Devlet Yüksek Nişanı)takdim edildi. Bu anlamada Sayın Cumhurbaşkanımıza kurucu üyelerimiz ve siz değerli katılmacılar adına teşekkür ederim. Değerli katılımcılar bu gün aynı zamanda Azerbaycan Askeri kuvvetlerinin kuruluşunun 98.yılıdır bir ülkenin silahlı kuvvetleri güçlü ise halkı güçlü ise devleti de güçlü olur bu anlamda silahlı kuvvetlerimizin bu özel gününü en içten dileklerimizle kutlarız. Hepinizi derneğimiz yönetim kurulu ve üyeleri adına selamlar gelecek olan bayramınızı en içten dileklerimle kutlarım” dedi. Daha sonra sahneye davet edilen Azerbaycan İstanbul Konsolosu Seymur Hesenli yapmış olduğu konuşmada Türkiye ve Azerbaycan’ın asırlardan beri kardeş olduğunu ve bu kardeşliğin sonsuza dek süreceğini belirterek dernek başakanı Sefer Karakoyunlu’yu almış olduğu yüksek madalyadan dolayı tebrik etti ve derneğin kurucu üyelerine ve katılımcılara yapılmış oldukları bu organizasyondan dolayı Azerbaycan Başkonsolosluğu adına teşekkür etti. İSTAD kadın kolları başkanı Nebahat Kirman ve İSTAD ağsakkalar şurası başkanı Bahattin Miral bir konuşma yaparak birlik dayanışma mesajları verildi. İftar programında Kuran-ı Kerim okutulup şehitlerimiz için dua edildi.

Basında İftarımız...
-----