İSTAD BM İnsan Hakları Konseyi Gençlik Forumu'na katıldı

İsviçre'nin Cenevre kentinde BM İnsan Hakları Konseyi Gençlik Forumu düzenlendi. BM ve Dünya Genç Bayanlar Derneği birlikte düzenlediği forumda Azerbaycanı ve Türkiye'yi İstanbul Türkiye-Azerbaycan Derneği (İSTAD) Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Seyyare Hüseynova temsil etti. Forum BM İnsan Hakları Konseyi 35. toplantısı kapsamında gençlerin sorunlarının görüşülmesi ve "yol haritasının" hazırlanıp Konsey'e sunulması amacıyla düzenlendi. Forumda gençleri ilgilendiren çeşitli konular ele alındı.

Temsilcimiz Seyyare Hüseynova forumda Çalışma Grubu Başkanı olarak görev yaparak gençlik örgütleri ile BM ilişkilerinin kurumsallaştırılması ve BM'de gençlerin sorunlarını inceleyen bir raportörün seçilmesini teklif ederek özellikle göçmen ailelerinden olan gençlerin haklarının korunması için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini vurguladı. Forumun sonunda kabul edilen bildiride gençlerin BM'de karar verme süreçlerine katılımı, BM yapıları ile gençlik örgütleri arasında ilişkilerin güçlendirilmesi ve kurumsallaştırılması, gençlerin sorunlarının çözümüne ilginin artırılması, gençlerin sağlığı için doğru farkındalık çalışmalarının yapılması, gençler politikasının uygulanmasında verimliliğin artırılması vb. öneriler sonuç bildirgesinde yer aldı.

Forumda Türkiye ve Azerbaycanı temsil eden gencimiz "2007-2015 yıllarında Azerbaycan gençlerinin yabancı ülkelerde eğitimi Devlet Programı" kapsamında Kore İleri Bilim ve Teknoloji Enstitüsü mezunudur.

Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382