İSTAD- Edirnekapı Şehitliğini ve Kafkas İslam Ordusu komutanı Nuru Paşa’nın Mezarını ziyaret etti

Merkezi İstanbul Kadıköy de bulunan İSTAD-İstanbul Türkiye Azerbaycan Dayanışma ve Kültür Derneği Edirnekapı Şehitliğini ve Kafkas İslam Ordusu komutanı Nuru Paşa’nın mezarını ziyaret etti. 30 Ağustos Zafer Bayramı günü dolayısı ile düzenlenen ziyarete  Dernek Başkanı, dernek yönetim kurulu üyeleri ve halk yoğun ilgi gösterdi.

Şehitliği ziyaret edenler adına bir açıklama yapan Dernek başkanı Sefer Karakoyunlu, “Sözlerime başlamadan önce vatanın bağımsızlığı ve bekası uğruna şehit olan tüm soydaşlarımızı rahmetle ve şükranla anıyoruz. 30 Ağustos Zaferi;  Mazlumun zalime, haklının haksıza ve merhametin merhametsize galip geldiği yer ve gündür.

30 Ağustos taarruz kararı sonucu tarihe şanla şerefle yazılan bir zaferdir. Bu zafer imkânsızlıklara rağmen  imkansızın başarılmasıdır. Bugün burda toplanmamızın amacı Türkiye Azerbaycan adına bu sevinci birlikte paylaşmak ve dostluk ve kardeşliğin pekişmesine vesile olmaktır" dedi.

Şehitlik ziyareti sonrası milli şair M. Akif Ersoy 'un mezarı ve Kafkas İslam Ordusu komutanı Nuru Paşa’nın mezarı ziyaret edilerek 15 Eylül de Bakû Türk Şehitliğinde  düzenlenecek olan anma töreninde Türk şehitliğine serpmek üzere toprak alındı.

Ziyaret katılımcıların duygu düşünce ve temennileri ile son buldu.

Dolar32.262832.3921
Euro34.778034.9173