Dünya Şampiyonu Ramil Guluyev’e İSTAD’dan Özel Plaket

Türkiye Azerbaycan kardeşliğinin gururu Dünya Şampiyonu Ramil Guliyev’e İSTAD İstanbul Türkiye Azerbaycan Dayanışma ve Kültür Derneğinden özel Plaket verildi.

Sunuculuğunu İSTAD Gençlik kolları Başkan Yardımcısı Gülşen Ardıç 'ın yaptığı program muhteşem geçti.

Dernek merkezinde İSTAD kurucu üyeleri tarafından karşılanan Ramil Guluyev memnuniyetini dile getirerek şunları ifade etti ”İki Devlet Bir Millet” şiarı ile kurulmuş olan bu dernekte bulunmaktan onur duydum.Hemvetenlerimizle bir araya geldik çok gururlu ve sevinçliyim bu başarılarımız Türk milletinin ve siz değerli dostaların ve üyesi olduğum Fenerbahçe Spor kulübünün başarısıdır. İnşallah bu başarı geleceğimiz olan gençlere örnek olacak ve daha büyük başarılara imza atacağız ayrıca Cumhurbaşkanlarımızın arayıp beni ve kulübümü tebrik etmesi başarımıza ve mutluluğumuza katkı sağlamıştır. Ayrıca İSTAD ailesi olarak vermiş olduğunuz destekten dolayı sizlere teşekkür eder, minnettarlığımızı bildiririz” dedi.
Dünya Şampiyonu Ramil Guliyev ve Fenerbahçe Spor Kulübü yetkililerinin yapmış olduğu bu ziyaretten memnuniyetlerini dile getiren İSTAD Başkanı Sefer Karakoyunlu”Her sahada olduğu gibi Spor alanında da kazanılan başarılar kardeş iki devletin başarısıdır Ramil Guluyev’in Şampiyon olması iki ülkenin kardeşliğini daha da pekiştirdiği gibi tüm Türk dünyasında büyük sevinçlerin yaşanmasına vesile olmuştur. Tarifi imkânsız sevinçlerimize vesile olan Ramil kardeşimize ve Fenerbahçe Spor Kulübüne bu özel ziyaretten dolayı teşekkür eder başarıların devamını dileriz. Yaşasın Türkiye Azerbaycan Kardeşliği ve Dayanışması” dedi.
Tören sonunda Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’a iletilmek üzere Türkiye Azerbaycan dayanışmasına ve Spora vermiş oldukları destekten dolayı plaket takdim edildi. Daha sonra söz alan Atletizim Şube Müdürü Gürsel Özyurt teşekkürlerini bildirerek Fenerbahçe SK Genç Futbol takımları idari işler sorumlusu Serdar Alkın ve Ramil Guluyev tarafında İSTAD İstanbul Türkiye Azerbaycan Derneğine Fenrebahçe İmzalı forma hediye edilip hatıra fotoğrafı çekildi.
Programı Azerbaycan Aztv- Speystv-İctimaitv - Fenerbahçe Tv ve birçok basın mensubu takip etti.
RAMİL GULİYEV BAŞARILARI Branş : (100m-200m)
1990 DA Azerbaycan da Dünyaya geldi. Dünyanın en hızlı koşan atletlerinden olan Ramil Guluyev, 2017 Dünya Atletizm Şampiyonu.
2009 Dünya Şampiyonasında 200 m Finalde yarışan tek beyaz atlettir burada da Dünya yedincisi,
100–200 m Dünya Yıldızlar Şampiyonu
100–200 m Avrupa Gençler Şampiyonu
200 m de 20.04 ile Gençler Avrupa Rekorunu kırmıştır
Dünya Gençler 2.cisi
2013 Akdeniz Oyunları İkincisi,
2015 200 m 20.00 sn altına inen üçüncü beyaz adam unvanını alarak 19,88’lik derecesiyle Türkiye Rekoru kırmıştır.
2016 200 m Avrupa İkincisi,
2017 İslam Oyunları 100-200 m Şampiyonu,
2017 200 m Dünya Şampiyonu,
2017 Süper lig müsabakalarına 100 m 9,97 sn ile Dünyada 10.00 sn altına inen İkinci beyaz adam unvanını almıştır.
DıamondLeague ve birçok özel müsabakaya katılarak önemli dereceler elde etmiştir.

Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339