İSTAD 3.Olğan Genel Kurulu Yapıp Azerbaycan'ın Bağımsızlık Gününü Kutladı.

Merkezi İstanbul Kadıköy’de bulunan İSTAD-İstanbul Türkiye Azerbaycan Derneği 3.Olağan Genel Kurulunu yaparak güven tazeledi.

Dernek üyelerinin ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşen genel kurula tek aday olarak katılan mevcut başkan Sefer Karakoyunlu ve yönetimi  üyelerin tamamının oyunu alarak tekrar başkan seçildi.

İSTAD Genel sekreteri Metin Yıldırım’ın sunduğu program Divan başkanlığı oluşturulduktan sonra iki ülkenin Milli Marşları hazurun tarafından okundu.

Divan heyeti başkanlığına İsmail Cengiz divan üyeliğine Süleyman Karadağ ve N.Kemal Yıldırım yapılan oylamada oy birliği ile kabul edildi.

Divan oluşturulduktan sonra Dernek faaliyet raporunu sunmak üzere Sefer Karakoyunlu’ya söz verildi Karakoyunlu derneğin kuruluşundan beri yapılmış olan faaliyetleri on sayfalık raporla sunduktan sonra” sunmuş olduğumuz rapor yapmış olduğumuz faaliyetlerin sadece bir kısmıdır siz üyelerimizin ve değerli kardeşlerimizin desteği ile İnşallah daha büyük çalışmalar yapacağız”dedi.

YENİ YÖNETİM İÇİN TEK LİSTE VERİLDİ

Yeni yönetim kurulu ve denetim kurulu için dernek genel sekreteri Metin Yıldırım tarafından tek liste sunuldu başka başvuru olmayınca onaya sunulan liste katılımcıların tamamının oyları ile yeni yönetim ve denetim kurulu seçilerek onaylandı.

Danışma kurulunda değişiklik yapılmazken yeni birim başkanlıkları oluşturuldu.

Güven tazeliyerek yeniden başkan seçilen Sefer Karakoyunlu yapmış olduğu konuşmada” 3.Olağan Genel kurulumuzun hayırlara vesile olmasını diler, yeniden beni ve arkadaşklarımı yönetim kuruluna öneren seçen tüm kurucu üyelerimize teşekkür eder, saygılar sunarım.

AZERBAYCAN’IN BAĞIMSIZLIK GÜNÜ KUTLU OLSUN

Sözlerine  Azerbaycan’ın Bağımsızlığını kutlayarak devam eden Karakoyunlu”Azerbaycan'ın bağımsızlığının 26. Yılı kutlu olsun. Azerbaycan Cumhuriyeti aslında 28 Mayıs 1918’de Azerbaycan Demokratik Halk Cumhuriyeti olarak kurulmuş ve şarkın ilk Türk Cumhuriyetidir.

Şarkın ilk Türk Cumhuriyeti iki yıl sonra Ruslar tarafından işgal edilmiş haksız bir şekilde bağımsızlıklarına son verilmiştir.

1920 de Bağımsızlığını kayben Azerbaycan aslında bağımsızlık ruhunu hiç bir zaman kaybetmemiş ve 20 Ocak 1990 tarihinde büyük bedeller ödüyerek bağımsızlık yolunu gurula ve onurla tekrar açmıştır.

Aslında 20 Ocak  Bağımsız Türk Cumhuriyetlerinin özel günü olmalı ve tüm Türk dünyasında  Milli kahramanlık günü olarak kutlanmalıdır.

20 Ocak(20  YANVAR)1990 da bağımsızlık için meydanlarda buluşan Azerbaycan Türklerinin üzerine SSCB tankları sürülmüş, 137 vatandaşımız hunharca katledilmiştir. Bu vahşet karşısında Azerbaycan Türkleri daha da güçlenmiş milli birlik ve dayanışma en üst seviyelere taşınmış 18 Ekim 1991 de Azerbaycan bağımsızlığını ilan ederek bölge halklarına örnek olmuştur. Daha sonra Türk Cumhuriyetleri  birer  birer  bağımsız olmuşlardır.

Azerbaycan'ın bağımsızlığını kabul eden ilk ülke Türkiye Cumhuriyetidir.

Türkiye ile Azerbaycan'ın kardeşliği ve dayanışması asırlara dayanmaktadır. Bu kardeşliği geçmişte olduğu gibi bugün ve yarın da devam edecektir.

İstanbul Türkiye Azerbaycan Derneği olarak Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Bağımsızlığının 26. yılını sevinçle ve gururla kutluyoruz.

Azerbaycan, Kafkasya'nın ve bölgenin parlayan yıldızıdır, gün geçtikçe Azerbaycan'ın bölgedeki önemi daha da artmakta ve genç Azerbaycan Cumhuriyeti geleceğe emin adımlarla yürümektedir.

Bölgenin kalkınması ve daha ileri seviyeler gitmesi başta Türkiye Azerbaycan kardeşliğinin en üst seviyede devam etmesi ve Türk dünyası birliğini kurulmasından geçer inşallah o günleride görürüz.

En büyük dileğimiz ve isteğimiz şudur ki bir gün mutlaka Azerbaycan toprakları işgal den kurtarılır ve göçe zorlanan insanlarımız ata yurtlarına geri döner.

Sözlerime son vermeden önce geçtiğimiz günlerde Azerbaycan’ın işgal edilmiş  topraklarına ermenistan üzerinde gidip gezen gazeteci bozuntularını burdan şiddetle ve nefretle kınıyoruz” dedi.

Azerbaycan İstanbul Konsolosu Hayyam Daşdemirov yapmış olduğu konuşmada “Azerbaycan Türkiye kardeşliği ve dayanışması asırlara dayanmaktadır bu dayanışma hiç bir toplumda ve millet yoktur bu birlik ve dayanışmanı sonsuza dek sürmesini diler, Sefer Karakoyunlu ve ekibi Türkiye de Azerbaycan ı yaşayıp yaşatmakatdır bir daha başarılar diler,  Azerbaycan ın bağımsızlığını en içten dileklerimizle kutlarız” dedi.

Gazeteci Yazar Ahmet Bağceci geçmişten günümüze Türkiye Azerbaycan kardeşliği konusunda bilgiler sunarak kardeşlik ve dayanışma vurgusu yaptı.

Azertac’ın Türkiye temsilcizi Gazeteci Yazar Sabir Şahtahtı  dayanışma  ve kardeşlik yönünden Türkiye Azerbaycan kardeşliği dünyada görülmemiş bir  bağla bir birine bağlanmıştır. Tarihin her döneminde bu dayanışma en seviyede devam etmiş ve geleceğe yön vermiştir.

Duygu ve temeniler bölümünde söz alan Kadın Kolları Başikanı Nebahat Kirman, Gençlik Kolları Başkanı Bulent Tanrıverdi, Ağsakkallar Şurası başkanı Bahattin Miral ve dernek üyelerinden Ömer Karabiber birer konuşma yapıp birlik ve dayanışma mesajları verdiler. Genel kurul ve Azerbaycan ın bağımsızlık yıl dönümü kutlamaları ikramlarla son buldu.

3.OLAĞAN GENEL KURULDA SEÇİLEN YÖNETİM KURULU ve BİRİM BAŞKANLAR

İSTAD YÖNETİM KURULU  ASİL ÜYELER