Derneğimiz Onursal Üyesi Teymur Rzayev'e Madalya Verildi

Derneğimiz Onursal üyesi Azerbaycanlı Ressam Teymur Rzayev Rusya Ressamlık Akademisi tarafından Şuvalov madalyası ile ödüllendirilmiştir. Azerbaycan’da ve Petersburg’da resim eğitimi alan Teymur Rzayev 1994 yılından beri Türkiye'de yaşıyor. Azerbaycan Ressamlar Birliği üyesi, emektar Ressam Teymur Rzayev Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Plastik sanatlar bölümünde öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır. Teymur Rzayev 2006 yılında Azerbaycan'ın Diasporadan Sorumlu Devlet Komitesi tarafından düzenlenen Dünya Azerbaycanlıları aydınları forumunda Dünyada yaşayan Azerbaycanlı ressamların Koordinatörü seçildi. 2011 Temmuz ayıda Dünya Azerbaycanlılar Dayanışma formunda Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'nın emriyle bilim, kültür, sanat alanındaki başarılarından dolayı "Emektar Ressam"(Devlet Sanatçısı)unvanı ve madalyası ile ödüllendirilmiştir.
Sayın Teymur Rzayev’i tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

İSTTAD-İstanbul
Türkiye Azerbaycan Derneği