Thomas Goltz İSTAD’ı ziyaret etti

Amerikalı Tarihçi-Yazar ve gezgin Prof Dr Thomas Goltz İSTAD-İstanbul Türkiye Azerbaycan Dayanışma ve Kültür Derneğini ziyaret etti.

Denek Başkanı Sefer Karakoyunlu Dernek yönetim kurulu üyeleri Bedir Taşan, Cemal Uygur, Muharrem Korkut ve Yazar Kebuter Hakverdi tarafından karşılanan Thomas Goltz, ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti bildirerek, “Azerbaycan ve Türkiye’yi çok sevdiğini Azerbaycan’la ilgili bir film çektiklerini ve çok yakın zamanda
gösterime gireceğini, filimin çok önemli bir yapıt olduğunu dile getirdi.

Karabağ futbol takımının hayranı olduğunu belirten Goltz Bakü-Tiflis-Ceyhan boru hattının Türk Dünyası için çok önemli olduğunu vurgulayarak, bu önemli projenin dünyaya duyurulması için Bakü’den Ceyhan’a ilk petrolü Motosikletine monte ettiği varille götürdüğünü belirtti. Karabağ hakikatlerini dile getiren Goltz, Karabağla ilgili yazmış olduğu kitabının geçmiş tarihe ışık tutacağını, yakın zamanda kitabının Azerbaycan Türkçesine çevirtilerek okuyucu ile buluşacağını ifade etti.
Dernek başkanı Sefer Karakoyunlu ve yönetim kurulu üyeleri Prof.Dr Thomas Goltz’a bu ziyaretten duydukları memnuniyetlerini bildirerek teşekkür ettiler

Dolar32.286532.4159
Euro34.598834.7374